Ανησυχία για τη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη: Ξεκινούν επειγόντως τεστ πόρτα πόρτα σε περιοχές της Αγγλίας

1-2-2021











Ανησυχία έχει προκαλέσει η μετάλλαξη του κορονοϊού από τη Νότια Αφρική στην Αγγλία και τεστ θα ξεκινήσουν να διεξάγονται επειγόντως πόρτα πόρτα σε κάποιες περιοχές, καθώς εντοπίστηκαν κρούσματα που δεν συνδέονται με κάποιο ταξίδι ή με άλλες γνωστές περιπτώσεις.

Δύο περιπτώσεις εντοπίστηκαν στο Σάρεϊ και τεστ θα γίνουν επίσης σε Λονδίνο, Κεντ, Χέρτφορντσαϊρ, όπως μεταδίδει το BBC.

Προηγούμενες περιπτώσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο συνδέονταν με τη Νότια Αφρική.

Κρούσματα του στελέχους εντοπίστηκαν σε τυχαίους ελέγχους σε τεστ. Σε αντίθεση με τις προηγούμενες περιπτώσεις, οι τελευταίες δεν συνδέονταν με ανθρώπους που είχαν ταξιδέψει στη Νότια Αφρική, προκαλώντας φόβους ότι μπορεί να υπάρχει μετάδοση του ιού στην κοινότητα.

Η κυβέρνηση διέταξε κινητές ομάδες που πραγματοποιούν τεστ να μεταφερθούν σε γειτονιές όπου οι περιπτώσεις αυτές εντοπίστηκαν. Στο Σάρεϊ, στην πόλη Woking, τεστ θα σταλούν στα νοικοκυριά. Τα θετικά κρούσματα θα αναλυθούν για να διαπιστωθεί αν ευθύνεται το στέλεχος από τη Νότια Αφρική.
Την ίδια ώρα, ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον τόνισε πως «όλα τα εμβόλια που χρησιμοποιούμε παρέχουν έναν υψηλό βαθμό ανοσίας και προστασίας έναντι όλων των μεταλλάξεων».

Σχόλια