Κορονοϊός: Φόβοι για μεγάλη άνοδο κρουσμάτων - Προς νέο αρνητικό ρεκόρ η Αττική

23-2-2021











Ήδη έχουν επιβεβαιωθεί πολύ περισσότερες από 1000 νέες μολύνσεις από κορονοϊό με βάση τα στοιχεία μέχρι το πρωί. Αναμένεται Ακόμη και τα 1500 αναμένεται να ξεπεράσουν τα σημερινά κρούσματα τα οποία θα ανακοινώσει το απόγευμα ο ΕΟΔΥ, ένας ιδιαίτερα άσχημος αριθμός, που ναι μεν μπορεί να αποδίδεται στα αυξημένα τεστ, δεν παύει όμως να "ακυρώνει" σε ένα βαθμό την απόδοση των μέτρων. Εάν δε, επαληθευτεί επίσης ένα τέτοιο υψηλό νούμερο και το επόμενο τριήμερο, το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα υπάρξει άρση του lockdown την 1η Μαρτίου.νέο αρνητικό ρεκόρ στην Αττική.

1200-1300 κρούσματα σήμερα μέχρι το μεσημέρι- 

Περισσότερα από τα μισά στην Αττική

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τις πρωινές ώρες φαίνεται να έχουν καταμετρηθεί περί τα 1200-1300 κρούσματα κορονοϊού, με περισσότερα από τα μισά στην Αττική. Μια τέτοια εξέλιξη θεωρείται έως και δραματική για την πορεία της επιδημίας στην Επικράτεια αλλά κυρίως στην Περιφέρεια.
Επίσης έχοντας συμπληρώσει 12 ημέρες lockdown, θα περίμενε κανείς να μην έχουμε μια τέτοια έξαρση. Φαίνεται ότι επιβεβαιώνεται η εκτίμηση της καθηγήτριας κας Βάνας Παπαευαγγέλου, ότι η κακοκαιρία Μήδεια υπήρξε σύμμαχος του ιού.
 
Την ίδια ώρα όπως σημειώναμε και νωρίτερα σήμερα, στο περίπου 90% έχει φτάσει η πληρότητα των κλινών ΜΕΘ στην Αττική. Ο συνδυασμός νέων κρουσμάτων και πίεσης στο ΕΣΥ δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας. Να υπενθυμίσουμε ότι σημειώθηκαν 300 νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία της χώρας χθες έναντι περίπου 190 εξιτηρίων. Στις 370 έφτασαν οι νοσηλείες σε κλίνες ΜΕΘ εκ των οποίων το 60% στην Αττική.

Σχόλια