Δήμος Θηβαίων: Σε πλήρη ετοιμότητα εν όψει της κακοκαιρίας «Μήδεια»

12-2-2021

















Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο Δήμος Θηβαίων, εν όψει της επερχόμενης κακοκαιρίας με την ονομασία «Μήδεια». Οι υπηρεσίες του Δήμου είναι σε επιφυλακή, προκειμένου να επέμβουν όπου χρειαστεί. Σε ετοιμότητα και τα μηχανήματα αποχιονισμού, ώστε σε περίπτωση έντονης χιονόπτωσης να φροντίσουν για τον καθαρισμό των οδών, ώστε να παραμείνει ανοικτό το οδικό δίκτυο. Ο Δήμος έχει ενισχύσει το δυναμικό του με καινούριο εκχιονιστικό εξοπλισμό (λεπίδες αποχιονισμού και αλατιέρες).

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, από το μεσημέρι του Σαββάτου προβλέπεται κακοκαιρία από τα δυτικά και τα βόρεια, που βαθμιαία την Κυριακή θα επικρατήσει και στην υπόλοιπη χώρα, με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις, απότομη πτώση της θερμοκρασίας και ισχυρό παγετό. Την Κυριακή οι πυκνές χιονοπτώσεις θα επηρεάσουν και τα ορεινά και ημιορεινά της Ανατολικής Στερεάς, ενώ το βράδυ της Κυριακής αναμένεται να χιονίσει ακόμη και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

Λόγω της επερχόμενης κακοκαιρίας και των έντονων καιρικών φαινομένων, ο Δήμος Θηβαίων απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις. Παράλληλα, ενημερώνει τους δημότες ότι μπορούν να επικοινωνούν για οποιοδήποτε θέμα ανακύψει στα εξής τηλέφωνα:

Τηλεφωνικό κέντρο του Δήμου Θηβαίων: 22623 50600
– Γραμματεία Δημάρχου(22623 50627)
– υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου (22623 50690)


Πηγή:thiva.gr

Σχόλια