Συναγερμός στη Φθιώτιδα: Κρούσματα κορονοϊού σε Μοναστήρι - Νεκρός 62χρονος μοναχός

11-3-2021













Συναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες ώρες στις υγειονομικές αρχές της Φθιώτιδας, μετά την επιβεβαίωση κρούσματος σε 53χρονο μοναχό στην Ιερά Μονή Παναγίας Οδηγήτριας Παρνασσού Τιθορέας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο συγκεκριμένος είχε μεταβεί για εξετάσεις στο Νοσοκομείο Θήβας, όπου υποβλήθηκε σε τεστ κορονοϊού το οποίο βγήκε αρνητικό. Στη συνέχεια επέστρεψε στο Μοναστήρι, όπου εμφάνισε όμως συμπτώματα και σε νεότερο μοριακό έλεγχο επιβεβαιώθηκε ότι έχει μολυνθεί από τον ιό.
Πλέον έχει μεταφερθεί και νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Θήβας.

Για το περιστατικό εξέδωσε ανακοίνωση, η Μονή στην οποία επισημαίνεται ότι θα παραμείνει κλειστή για 14 ημέρες μέχρι 23 Μαρτίου.

Επίσης θετικές στον κορονοϊό βρέθηκαν 2 μοναχές από το Μετόχι της Μονής στο Μόδι , μετά από εξετάσεις στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς.

Όλες οι μοναχές που διαμένουν εκεί έχουν τεθεί προληπτικά σε περιορισμό.

Η ανησυχία εντείνεται και μετά τον αιφνίδιο θάνατο του 62χρονου μοναχού Δαμασκηνού στο Μοναστήρι.
Προήλθε από ανακοπή αλλά μετά από τεστ στο οποίο υπεβλήθη η σορός από το γραφείο τελετών, διαπιστώθηκε ότι είχε μολυνθεί και από τον ιό.

Οι υπεύθυνοι στο Μοναστήρι, βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με την δήμαρχο Αμφίκλειας- Ελάτειας, τον πρόεδρο της Κοινότητας Τιθορέας, το Κέντρο Υγείας και το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής.

Σχόλια