Διευκρινίσεις για τα έκτακτα μέτρα στις περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου

5-3-2021











Ενημερώνουμε τους πολίτες ότι η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας εντάσσεται στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου. Σύμφωνα με τα νέα μέτρα, όπως εξειδικεύονται στο ΦΕΚ 843/Τεύχος Β/3-03-2021:

– στις περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου επιτρέπεται η κυκλοφορία καθημερινά από τις 5:00 έως τις 19:00.

– Η μετακίνηση επιτρέπεται μόνο εντός των ορίων του οικείου Δήμου ή σε απόσταση έως δύο (2) χιλιομέτρων από την οικία του μετακινούμενου.

– Για τις περιοχές που εντάσσονται στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, απαγορεύεται η μετακίνηση εκτός των ορίων του Δήμου.

– Δημόσιες υπηρεσίες: Εξυπηρέτηση κοινού μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις και μόνο κατόπιν ραντεβού

– Ιδιωτικές επιχειρήσεις: Εξυπηρέτηση κοινού μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις και μόνο κατόπιν ραντεβού, εξαιρουμένων των τραπεζών και των περιπτώσεων στις οποίες δεν δύνανται να προγραμματισθεί ραντεβού(επιχειρήσεις ταχυμεταφορών, ελληνικών ταχυδρομείων(ΕΛΤΑ), ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ

– Σχολεία: Αναστολή της διά ζώσης εκπαιδευτικής λειτουργίας των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια γενικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης). Επιτρέπεται η διά ζώσης εκπαιδευτική λειτουργία των σχολικών μονάδων Ειδικής Αγωγής κι εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων. Ακολούθως, αναστέλλεται η εκπαιδευτική λειτουργία των βρεφικών, βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών.

– Αθλητισμός: Αναστολή λειτουργίας και χρήσης οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων. Eξαιρούνται οι ακόλουθες περιπτώσεις:

-Λειτουργία ανοικτών αθλητικών εγκαταστάσεων, χωρίς χρήση αποδυτηρίων, αποκλειστικά και μόνο σε ομάδες έως τριών (3) ατόμων, συμπεριλαμβανομένου του προπονητή και χωρίς την παρουσία θεατών, προς τον σκοπό άθλησης μέσω των εξής ατομικών αθλημάτων:

• στίβος (έως 50 άτομα, αθλητές και αθλούμενοι, συνολικά, εντός της ανοικτής αθλητικής εγκατάστασης. Η παρουσία προπονητή δεν είναι υποχρεωτική, αλλά αν υπάρχει προπονητής, μπορεί να προπονεί έως 2 αθλητές ή αθλούμενους). • αντισφαίριση (έως 4 αθλητές ή αθλούμενοι στο γήπεδο. Η παρουσία προπονητή δεν είναι υποχρεωτική, αλλά αν υπάρχει προπονητής, μπορεί να προπονεί έως 2 αθλητές ή αθλούμενους).

Λειτουργία καταστημάτων:

Καταστήματα τροφίμων(σούπερ-μάρκετ, μίνι μάρκετ, κρεοπωλεία, φούρνοι κ.λπ), φαρμακεία, πρατήρια υγρών καυσίμων κ.λπ.: Επιτρέπεται ένα άτομο για κάθε 25 τ.μ. στον κύριο χώρο του καταστήματος και σε απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των ατόμων. Στα καταστήματα τροφίμων τηρείται απόσταση δύο μέτρων μεταξύ των πολιτών κατά το χρόνο αναμονής στα ταμεία.

Λιανεμπόριο: Αναστέλλεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων.

Επιτρέπεται η λειτουργία επιχειρήσεων τηλεπικοινωνιών για την επισκευή συσκευών, εξόφληση λογαριασμών και ανανέωση υπολοίπου. Επιτρέπεται η λειτουργία των περιπτέρων, με δυνατότητα ακόμη και σε 24ωρη βάση. Αναστέλλεται η λειτουργία κομμωτηρίων και επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών προσωπικής αισθητικής(μανικιούρ, πεντικιούρ, αποτρίχωσης κ.λπ) Υπηρεσίες τεχνικού ελέγχου οχημάτων οδικών μεταφορών/συνεργεία αυτοκινήτων: Επιτρέπεται η προσέλευση πελατών κατόπιν ραντεβού.

Επιτρέπεται η λειτουργία των λαϊκών αγορών. Υποχρεωτική επέκταση χώρου αγορών ή λειτουργία ή λειτουργία παράλληλων αγορών. Σε περίπτωση μη-δυνατότητας επέκτασης του χώρου των αγορών, δραστηριοποιείται το 50% των κλάδων παραγωγών/εμπόρων. Τα έκτακτα μέτρα ισχύουν από σήμερα Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021 και ώρα 6:00 π.μ. έως και την Τρίτη, 16 Μαρτίου 2021 και ώρα 6.00 π.μ.

Πηγή:thiva.gr

Σχόλια