Μήνυμα Δημάρχου Θηβαίων για την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό

2-4-2021
















Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στα άτομα που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού, άτομα διαφορετικά και συνάμα ξεχωριστά.

Ο αυτισμός δεν είναι μεταδοτικός, η συμπεριφορά μας όμως είναι. Θα πρέπει να αρθούν οι προκαταλήψεις και να γίνουμε πιο ανεκτικοί απέναντι στη διαφορετικότητα, να πάψουμε να βάζουμε ταμπέλες. Παράλληλα, θα πρέπει να γίνουν περισσότερα βήματα προς την κατεύθυνση της ένταξης και πλήρους ενσωμάτωσης στην κοινωνία εκείνων των ατόμων που ανήκουν στο φάσμα.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό καθιερώθηκε το 2007 με απόφαση του ΟΗΕ και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποτελεί μία από επτά επίσημες ημέρες του ΟΗΕ για την Υγεία. H καθιέρωση της ημέρας έχει ως σκοπό την ευαισθητοποίηση και καλύτερη πληροφόρηση της κοινωνίας για τις ανάγκες αυτών των ξεχωριστών ατόμων.

Τα παιδιά που ανήκουν στο αυτιστικό φάσμα αντιμετωπίζουν δυσκολίες επικοινωνίας με τον κοινωνικό τους περίγυρο. Σήμερα, ένα στα 50 άτομα διαγιγνώσκονται με αυτισμό, καθιστώντας τη συγκεκριμένη διαταραχή πιο κοινή από το συνολικό ποσοστό περιστατικών παιδικού καρκίνου ή διαβήτη. Ο αυτισμός εμφανίζεται σε όλες τις φυλετικές, εθνικές και κοινωνικές ομάδες, ενώ είναι τέσσερις φορές πιο πιθανό να εμφανιστεί σε αγόρια απ’ ό,τι σε κορίτσια. Αυτήν την ημέρα, ας μην μείνουμε μόνο στα λόγια. Ας αγκαλιάσουμε αυτούς τους χαρισματικούς ανθρώπους, προσφέροντάς τους ισότιμες ευκαιρίες στη ζωή.
Ο Δήμαρχος Θηβαίων
Γιώργος Αναστασίου

Πηγή:thiva.gr

Σχόλια