Η στάση της Ελλάδας για τα εμβόλια Johnson & Johnson – Τι είπε η Πελώνη

15-4-2021











Στάση αναμονής τηρεί η κυβέρνηση για το ζήτημα των εμβολιασμών με το εμβόλιο της Johnson & Johnson, περιμένοντας και τις αποφάσεις του EMA, όπως ανακοίνωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Της Γεωργίας Αθ. Σκιτζή

Συμπλήρωσε δε ότι το πρόγραμμα εμβολιασμού εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς, καθώς μετά την επίσπευση της παράδοσης στην Ε.Ε. 50 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου Pfizer για το δεύτερο τρίμηνο του έτους, αντί για το τέταρτο που ήταν προγραμματισμένο, η χώρα μας θα προμηθευτεί επιπλέον 1,2 εκατομμύρια δόσεις του συγκεκριμένου εμβολίου.

Αύριο ανοίγει η πλατφόρμα για τις ομάδες αυξημένου κινδύνου

Η κυβέρνηση ενθαρρύνει τους πολίτες και ειδικότερα τους μεγαλύτερους σε ηλικία να προσέλθουν στα εμβολιαστικά κέντρα και να εμβολιαστούν. Όπως τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος: «ήδη, εμβολιάζονται οι 60 ετών και άνω και προχωράμε σε μικρότερες ηλικίες. Από αύριο ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για τους συμπολίτες μας -περίπου 800.000- ηλικίας 18-59 ετών με υποκείμενα νοσήματα αυξημένου κινδύνου. Την Τετάρτη 21 Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους εκπαιδευτικούς και την ηλικιακή ομάδα 55-59 ετών. Το επόμενο Σάββατο 24 Απριλίου θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού και οι συμπολίτες μας ηλικίας 50-54 ετών».

Σχόλια