Δολοφονία στα Γλυκά Νερά: Σπάνια για την Ελλάδα τέτοια βαρβαρότητα

11-5-2021











Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας αλλά και ο υπουργός προστασίας του Πολίτη κάνουν λόγο για "ειδεχθές έγκλημα που διαπράχθηκε με ιδιαίτερη αγριότητα". Στο μικροσκόπιο των αρχών βρίσκεται υλικό από κάμερες.

Για «σπάνια βαρβαρότητα» και «ιδιαίτερη αγριότητα» για τα ελληνικά δεδομένα έκανε λόγο ο εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, Θεόδωρος Χρονόπουλος, σε δήλωση του για το φριχτό έγκλημα στα Γλυκά Νερά, στην οποία εκφράζει τα συλλυπητήριά του εκ μέρους της αστυνομίας προς την οικογένεια της κοπέλας.

«Η δολοφονία της 20χρονης μητέρας σήμερα το πρωί, είναι ένα ειδεχθές έγκλημα, που διαπράχθηκε με ιδιαίτερη αγριότητα. Τόση βαρβαρότητα είναι σπάνια για την Ελλάδα», είπε ο κ. Χρονόπουλος και προσέθεσε:

«Ο σύζυγος κατάφερε και ειδοποίησε τις αρχές οι οποίες ανταποκρίθηκαν άμεσα. Από την πρώτη στιγμή, υπήρξε ψυχολογική στήριξη και ιατρική παρακολούθηση στα μέλη της οικογένειας.
Χρυσοχοϊδης: Εξαιρετικά ειδεχθές το έγκλημα

Στο θέμα αναφέρθηκε μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχ.Χρυσοχοΐδης:

«Είμαι συγκλονισμένος παρά την εμπειρία μου. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά ειδεχθές έγκλημα που διακρίθηκε για την αγριότητά του. Τέτοια βαρβαρότητα σπάνια συναντάμε στην Ελλάδα, στην ελληνική κοινωνία, ακόμη και στο έγκλημα. Ήδη η Ελληνική Αστυνομία έχει κινητοποιηθεί άμεσα. Έχουν δημιουργηθεί δύο ομάδες, οι οποίες εξετάζουν από κάθε άποψη, από κάθε πλευρά, την διερεύνηση σε βάθος του εγκλήματος. Πιστεύω στην ικανότητα της ΕΛΑΣ να φτάσει μέχρι το τέλος. Από την πρώτη στιγμή έφτασε η Αστυνομία εκεί. Υπάρχει μια διαρκής κινητοποίηση και διαρκής στήριξη, ψυχολογική, ιατρική και ανθρώπινη στην οικογένεια. Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου για τον τόσο άδικο χαμό μιας τόσο νέας γυναίκας».

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ στο μικροσκόπιο των αρχών βρίσκεται υλικό από κάμερες σπιτιών της περιοχής που δείχνουν έναν ύποπτο άνδρα κοντά στο σπίτι κατά το επίμαχο διάστημα της ληστείας, όπως και κάποια οχήματα.
 
Τι κατέθεσε ο σύζυγος

Ο σύζυγος, ο οποίος είναι πιλότος της Πολιτικής Αεροπορίας, κατέθεσε ότι περίπου στις 4:30 το ξημέρωμα της Τρίτης, τρεις άνδρες με κουκούλες μπήκαν στο σπίτι παραβιάζοντας παράθυρο στην πίσω πλευρά της μεζονέτας, τον έδεσαν σε καρέκλα και άρχισαν να το ψάχνουν. Αφαίρεσαν 10.000 ευρώ και διέφυγαν, ενώ μιλούσαν σπαστά ελληνικά.

Ο ίδιος κατάφερε κάποια στιγμή να κινηθεί δεμένος και να ενεργοποιήσει ακουμπώντας με τη μύτη του το τηλέφωνό του, καταφέρνοντας να ειδοποιήσει την αστυνομία που έσπευσε επιτόπου. Το παιδάκι εντοπίστηκε σε κατάσταση σοκ.
 
Θυμίζουμε πως οι τρεις κακοποιοί εισέβαλαν στην οικία από το μικρό παράθυρο του μπάνιου στο υπόγειο και αφού ακινητοποίησαν με χρήση βίας τον 33χρονο Έλληνα ιδιοκτήτη και πιλότο της πολιτικής αεροπορίας, στη συνέχεια τον έδεσαν, ενώ την 20χρονη σύζυγό του και φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, την σκότωσαν, με ασφυκτικό θάνατο μπροστά στο μωρό τους.
Η 20χρονη έχει γεννηθεί στην Ελλάδα, έχει όμως διαβατήριο Μεγάλης Βρετανίας.

Σχόλια