Η Θήβα γιορτάζει τον πολιούχο της, Άγιο Ιωάννη Καλοκτένη

18-5-2021









Tον πολιούχο της πόλης των Θηβών, τον Άγιο Ιωάννη Καλοκτένη, Μητροπολίτη Θηβών και έξαρχο πάσης Βοιωτίας τον Νέο Ελεήμονα, τίμησε σήμερα η Βοιωτική Εκκλησία, προεξάρχοντος του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας, κκ Γεωργίου.

Η πανηγυρική Θεία Λειτουργία τελέσθηκε σύμφωνα με τα όσα ισχύουν για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού και την προστασία της δημόσιας υγείας, χωρίς την καθιερωμένη λιτάνευση της εικόνας του Αγίου και με μικρό αριθμό πιστών στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας.

Στη λειτουργία παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Θηβαίων, Γιώργος Αναστασίου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κώστας Χαρέμης, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών, Γιώργος Παπασπύρου, καθώς και εκπρόσωποι της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης.

Μεταξύ των επισήμων καλεσμένων οι βουλευτές Βοιωτίας Ανδρέας Κουτσούμπας της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Μουλκιώτης του ΚΙΝ.ΑΛ και Γιώτα Πούλου του ΣΥΡΙΖΑ. Την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας εκπροσώπησε η αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας, Φανή Παπαθωμά.

Τον πολιούχο της Θήβας τίμησαν και ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς, ταξίαρχος Παναγιώτης Ζήσης, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θηβών, Γρηγόρης Τσοκανάς. καθώς και ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Θηβών, Χρήστος Φάφας.

Χρόνια πολλά κι ευλογημένα σε όλους!

Πηγή:thiva.gr

Σχόλια