Pfizer: 4.000 βιογραφικά διεκδικούν τις πρώτες 100 θέσεις εργασίας στη Θεσσαλονίκη

15-6-2021Στο Κέντρο Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών εκτιμάται ότι τον Ιούνιο του 2022 θα εργάζονται πάνω από 250 εργαζόμενοι

Πόλεμος» βιογραφικών βρίσκεται σε εξέλιξη στη Θεσσαλονίκη με 4.000 άτομα να διεκδικούν τις πρώτες 100 θέσεις εργασίας στην Pfizer. Στο Κέντρο Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών της αμερικανικής φαρμακοβιομηχανίας, μια επένδυση που αναμένεται να ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρώ με την ολοκλήρωσή της, εκτιμάται ότι τον Ιούνιο του 2022 θα εργάζονται περισσότεροι από 250 εργαζόμενοι υψηλής εξειδίκευσης.

Όπως επισημαίνει μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο επικεφαλής επιχειρησιακής ετοιμότητας του Κέντρου, Αντώνης Χατζημανωλάκης, οι πρώτες προσλήψεις έχουν ήδη πραγματοποιηθεί και σε ποσοστό 15%-20% αφορούν Έλληνες που ζούσαν και εργάζονταν στο εξωτερικό και επέστρεψαν στην Ελλάδα, για να καλύψουν μια θέση εργασίας στο Κέντρο Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών της Pfizer.

Το Κέντρο, που θα παρέχει ευρύ φάσμα υπηρεσιών στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Ασίας, θα είναι σε πλήρη λειτουργία μέσα στους επόμενους μήνες, ενώ η εγκατάστασή του στο κτηριακό συγκρότημα «East Plaza», στην ανατολική Θεσσαλονίκη (περιοχή εμπορικού κέντρου «Μακεδονία») θα γίνει σταδιακά, αρχής γενομένης από το 2022 και μέχρι το 2023.
Κατά τον κ.Χατζημανωλάκη, η επιλογή της Θεσσαλονίκης (για την εγκατάσταση των δύο hubs της Pfizer) ήταν δύσκολη και απαιτητική διαδικασία, καθώς υπήρξε μεγάλος ανταγωνισμός διεθνώς για την προσέλκυση των σχετικών επενδύσεων. Ωστόσο, η υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκή κοινότητα στην πόλη, η πληθώρα αξιόλογων νέων ταλέντων και η στρατηγική της γεωγραφική τοποθεσία, συνέβαλαν στην τελική επιλογή της Pfizer.

Διεθνής καριέρα με βάση τη Θεσσαλονίκη

«Το Κέντρο Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών έχει ήδη ξεκινήσει τη λειτουργία του, με τους πρώτους εργαζομένους να απασχολούνται σε βασικές ειδικότητες. Σύμφωνα μάλιστα με τον στρατηγικό μας σχεδιασμό, σύντομα θα απασχολούνται σε αυτό περισσότερα από 100 στελέχη, ενώ στόχος μας είναι να τα υπερδιπλασιάσουμε μέχρι το τέλος του 2021, και μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022 να ξεπεράσουμε τους 250 εργαζόμενους» επισημαίνει ο επικεφαλής επιχειρησιακής ετοιμότητας του Κέντρου, Αντώνης Χατζημανωλάκης και προσθέτει: «Είναι σημαντικό το γεγονός ότι, με την εμβληματική αυτή επένδυση, η Pfizer στη Θεσσαλονίκη δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας που προσελκύουν μια δυναμική ομάδα στελεχών, που σήμερα ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό, συμβάλλοντας στον εθνικό στόχο του brain gain. Τα στελέχη αυτά έχουν τη μοναδική ευκαιρία να εργαστούν σε ένα διεθνές περιβάλλον με σημαντικές προοπτικές εξέλιξης και διεθνούς καριέρας με βάση τη Θεσσαλονίκη».
 
Στρατηγικά, υπενθυμίζει, η Pfizer αποφάσισε να δημιουργήσει έξι μεγάλα κέντρα σε διαφορετικές τοποθεσίες ανά τον κόσμο: τρία στην Αμερική, δύο στην Ευρώπη (Ιρλανδία και Ελλάδα) και ένα στην Ασία (Κίνα), με στόχο την απλοποίηση και την ενοποιημένη διαχείριση κομβικών εσωτερικών διαδικασιών. «Το Κέντρο στη Θεσσαλονίκη θα παρέχει ευρύ φάσμα εσωτερικών διαδικασιών στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Ασίας, με έμφαση σε οικονομικές υπηρεσίες και διαδικασίες ανθρώπινου δυναμικού, προμηθειών, διαχείρισης έργων, εταιρικού μετασχηματισμού και λειτουργίας κ.α. Κατά συνέπεια, έχουμε τη δυνατότητα απασχόλησης στελεχών που καλύπτουν πολλές και διαφορετικές ειδικότητες, αλλά και διαθέτουν διαφορετικά background. Παράλληλα, καθώς το Κέντρο Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών θα εξυπηρετεί πολλές χώρες από διαφορετικές ηπείρους, δίνει την ευκαιρία σε ανθρώπους που μιλούν πολλές γλώσσες ή έχουν διαφορετική κουλτούρα και κατανοούν τις ανάγκες και τις διαφορές ανάμεσα στις χώρες, να εργαστούν σε ένα διεθνές περιβάλλον» σημειώνει.

Στο ερώτημα πώς θα «δένει» η λειτουργία του Kέντρου Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών με το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας, που ήδη λειτουργεί και αναπτύσσεται στη Θεσσαλονίκη (σ.σ., το οποίο, σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του ανώτερου αντιπροέδρου της Pfizer Digital, Τζεφ Χάμιλτον, αναμένεται να απασχολεί 300 εργαζόμενους υψηλής εξειδίκευσης ώς το τέλος του 2021), ο κ. Χατζημανωλάκης επισημαίνει πως «και τα δύο ανήκουν στον παγκόσμιο ογανισμό της Pfizer και στόχος τους είναι η δημιουργία προστιθέμενης αξίας σε διαφορετικά μεν αντικείμενα, αλλά με κοινό παρονομαστή την προσφορά στους ασθενείς και στην κοινωνία, υπηρετώντας τον εταιρικό σκοπό της Pfizer να “Καινοτομούμε για να αλλάξουμε τις ζωές των ασθενών”». Γνωστοποιεί δε, πως το 2022 θα ξεκινήσει η σταδιακή συστέγασή τους στις νέες μόνιμες εγκαταστάσεις της Pfizer στη Θεσσαλονίκη («Εast Plaza»).

Σχόλια