Στη Θήβα το 1ο κρούσμα της μετάλλαξης ΔΕΛΤΑ

13-7-2021









Με το δείκτη της εμβολιαστικής κάλυψης να κινείται σε χαμηλά επίπεδα, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, στη σκιά της μετάλλαξης ΔΕΛΤΑ κινείται και η Βοιωτία.

Ένας 40χρονος άνδρας που κατοικεί στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας, αποδείχθηκε ότι είχε προσβληθεί τελικά από το μεταλλαγμένο στέλεχος ΔΕΛΤΑ, στη λήξη της καραντίνας στην οποία και τέθηκε, αφότου ανιχνεύθηκε θετικός στον ιό, μετά από έλεγχο λόγω της συμπτωματολογίας που διέθετε.


Ο μοριακός έλεγχος για την ανίχνευση του στελέχους ΔΕΛΤΑ καθυστερεί και για τον 40χρονο διήρκησε όσο και οι ημέρες απομόνωσης στο σπίτι του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 40χρονος λίγο πριν προσβληθεί από τον ιό είχε εμβολιαστεί σε κέντρο της Αθήνας, με την πρώτη δόση του εμβολίου.

Στο στενό οικογενειακό του περιβάλλον όπου και εξελίχθηκε η αυστηρή ιχνηλάτιση μετά την ανίχνευση του μεταλλαγμένου στελέχους στον 40χρονο, διαπιστώθηκε ότι ότι και ο 85χρονος παππούς του χτυπήθηκε από το μεταλλαγμένο στέλεχος χωρίς να το αντιληφθεί καθώς είχε ολοκληρώσει και με τη δεύτερη δόση τον εμβολιασμό του.

Σχόλια