ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ:ΕΛΣΤΑΤ: Γενικές απογραφές κτηρίων και πληθυσμού – κατοικιών έτους 2021

1-7-2021











Η Ελληνική Στατιστική Αρχή(ΕΛΣΤΑΤ), ως αρμόδιος φορέας για την ανάπτυξη, παραγωγή και διάδοση των επίσημων στατιστικών της χώρας, πρόκειται να διενεργήσει τις Γενικές Απογραφές Κτηρίων και Πληθυσμού-Κατοικιών την περίοδο Ιουλίου-Δεκεμβρίου 2021, σε συνέχεια της απογραφής Γεωργίας-Κτηνοτροφίας η οποία ολοκληρώθηκε.

Η απογραφή κτηρίων θα διενεργηθεί την περίοδο Ιουλίου-Αυγούστου 2021 και η συλλογή δεδομένων προβλέπεται να γίνει με ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο μέσω ειδικής διαδικτυακής εφαρμογής.
Η απογραφή πληθυσμού και κατοικιών θα διενεργηθεί την περίοδο Οκτωβρίου-Νοεμβρίου 2021, κυρίως μέσω αυτοαπογραφής των νοικοκυριών με τη συμπλήρωση ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου μέσω ειδικής διαδικτυακής εφαρμογής και όπου αυτό δεν είναι εφικτό, η συλλογή των στοιχείων θα γίνει με έντυπα ερωτηματολόγια, με φυσική παρουσία των απογραφέων στα νοικοκυριά ή τηλεφωνικώς, λαμβάνοντας σε κάθε περίπτωση όλα τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας.
 
Η φιλοξενία των οργάνων της ΕΛΣΤΑΤ(επόπτες, βοηθοί επόπτες) σε κατάλληλους χώρους του Δήμου θα εξυπηρετούσε το έργο της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής και όπου αυτό είναι δυνατόν να υπάρξει παροχή εξοπλισμού(Η/Υ, internet κ.ά). Για την επιτυχία των Γενικών Απογραφών, είναι σημαντική η συμμετοχή των υπαλλήλων του Δήμου, είτε ως τομεάρχες είτε ως απογραφείς.

Οι αιτήσεις των υποψηφίων τομεαρχών υποβάλλονται μέχρι τις 12 Ιουλίου 2021.
Μπορείτε να δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ ΕΔΩ: ΕΛΣΤΑΤ ΓΔ2_752 28 ΙΟΥΝΙΟΥ ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΠΟΓΡΑΦΕΣ


Πηγή:thiva.gr

Σχόλια