Εμπορικός Σύλλογος Θηβών: Τα νέα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας

15-9-2021









Τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας τα οποί θα τηρούνται την επόμενη εβδομάδα στα εμπορικά καταστήματα της Θήβας αναλύει με δελτίο Τύπου ο οικείος Εμπορικός Σύλλογος.
 
“O Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Θήβας σας ενημερώνει ότι δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η Υπουργική Απόφαση της 10/9/2021, με την οποία καθορίζονται τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 με ισχύ απο Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου εως Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 6:00 π.μ.
Ειδικότερα
Λιανεμπόριο :

Λειτουργία επιχειρήσεων λιανεμπορίου, τηρουμένης της αναλογίας ενός ατόμου ανα 9 τ.μ.. Στους κοινόχρηστους χώρους η αναλογία ορίζεται σε κάθε περίπτωση σε έναν
πελάτη ανα 5 τ.μ.
 
Ειδικώς στα καταστήματα κινητής τηλεφωνίας επιτρέπεται η ταυτόχρονη παρουσία έως έξι πελατών σε χώρους εμβαδού έως 100 τ.μ.
 
Διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου μια φορά την εβδομάδα για όλους τους εργαζόμενους που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες οι οποίοι παρέχουν εργασία με φυσική παρουσία εντός ή εκτός των εγκαταστάσεων της υπηρεσίας τους,με τη μέθοδο μοριακού ελέγχου (PCR) ή με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) σε ιδιωτικά εργαστήρια, ή σε ιδιωτικές κλινικές ή σε φαρμακεία ή σε ιδιώτη ιατρό με δική τους δαπάνη.
 
Υποχρεωτική ανάρτηση με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο του μέγιστου αριθμού εξυπηρετούμενων που επιτρέπεται να βρίσκονται εντός του καταστήματος
 
Καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ, μίνι μαρκετ,φούρνοι, κρεοπωλεία,ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία) πρατήρια υγρών καυσίμων,καθαριστήρια καταστήματα πώλησης καπνικών/ατμιστικών προϊόντων)

Ένα άτομο για κάθε 9 τ.μ. στον κύριο χώρο του καταστήματος (εξαιρούνται βοηθητικοί χώροι, αποθήκες, γραφεία,χώροι στάθμευσης).
Απόσταση ενάμισι μέτρου μεταξύ των ατόμων.
Απόσταση δύο μέτρων μεταξύ των πελατών κατά τον χρόνο αναμονής στα ταμεία. Υποχρέωση ανάρτηση με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο του μέγιστου αριθμού καταναλωτών που επιτρέπεται να βρίσκονται εντός του καταστήματος
Ειδική απολύμανση σε τροχήλατα και μη καρότσια/καλάθια, όπου υφίστανται με ανάπτυξη καθημερινού προγράμματος απολύμανσης, το οποίο επιδεικνύεται στις αρμόδιες αρχές”.

Σχόλια