Δήμος Θηβαίων: Μικροί κηπουροί εν δράσει στην πρώτη ημέρα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας

20-9-2021






Παρουσία του Δημάρχου Θηβαίων, κ. Γιώργου Αναστασίου, δόθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, 17 Σεπτεμβρίου, η «εκκίνηση» της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, με τη δράση φύτευσης λουλουδιών στο Πάρκο του Αγίου Ιωάννη. Στη δράση συμμετείχε και ο πρόεδρος της Κοινότητας Θήβας, κ. Γιώργος Γελέκας, καθώς και ο πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, κ. Νίκος Κοβάνης.


Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου για μια πιο όμορφη πόλη με «πινελιές» πρασίνου, έβαλαν γάντια κηπουρικής και, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου, φύτευσαν χρυσάνθεμα στα παρτέρια του πάρκου, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος. Ως δώρο, μοιράσθηκαν στα παιδιά αναμνηστικά μπλουζάκια.

Σημαίνοντας την έναρξη των εκδηλώσεων, ο κ. Αναστασίου δήλωσε τα εξής: «Σας καλωσορίζουμε και φέτος στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, με γενικό σύνθημα «Mετακινούμαστε με μέσα φιλικά προς το περιβάλλον. Μένουμε υγιείς». Έπειτα από τις δυσκολίες που βιώσαμε εξαιτίας της πανδημίας κι έχοντας ως όπλο το εμβόλιο, ευελπιστούμε να βγούμε από αυτή την υγειονομική κρίση πιο δυνατοί, να παραμείνουμε σωματικά και ψυχικά υγιείς. Σας προσκαλώ να συμμετάσχετε στις δράσεις που έχουμε προγραμματίσει στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας.

Ας αφήσουμε το αυτοκίνητο κι ας βάλουμε την άσκηση στη ζωή μας! Ας επιλέξουμε το ποδήλατο, το περπάτημα ή τα μέσα μαζικής μεταφοράς, όχι μόνο αυτές τις ημέρες αλλά και κάθε ημέρα. Το οφείλουμε στον εαυτό μας να προσέχουμε την υγεία μας, το οφείλουμε στα παιδιά μας να επιλέγουμε μέσα μετακίνησης φιλικά προς το περιβάλλον. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων που ανταποκριθήκατε στην πρόσκλησή μας, δείχνοντας την αγάπη και το ενδιαφέρον τόσο για την πόλη μας όσο και για το περιβάλλον».

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας πραγματοποιείται με την υποστήριξη του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Για τις επόμενες ημέρες, ο Δήμος Θηβαίων προγραμματίζει τις εξής δράσεις:

ΣΑΒΒΑΤΟ, 18/09: «ΠΕΡΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ»
Αρχαιολογικός περίπατος σε συνεργασία με το Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών. Ο περίπατος θα καταλήγει στην αυλή του Μουσείου και θα περιλαμβάνει και τη δυνατότητα δωρεάν ξενάγησης εντός του χώρου του Μουσείου.
 
Ώρα συγκέντρωσης: 17:30. Ώρα έναρξης ξενάγησης: 18:00. Αφετηρία: Καδμείο(Αντιγόνης και Πινδάρου).
•Μέγιστος αριθμός συμμετοχής στην ξενάγηση: 25 άτομα

ΚΥΡΙΑΚΗ, 19/09: «ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ»
Ο Δημοτικός Οργανισμός Δήμου Θηβαίων(ΔΟΘ), σε συνεργασία με τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Μαραθωνοδρόμων Θήβας(ΣΔΥΜ) διοργανώνουν τον αγώνα δρόμου – θεσμό, «Ο Δρόμος του Επαμεινώνδα».

Ο αγώνας περιλαμβάνει δύο διαδρομές: Λαϊκός ημιμαραθώνιος 21,5 χλμ. και αγώνας δρόμου 6,8 χλμ.
ΔΕΥΤΕΡΑ, 20/09: «ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΟΥ ΑΛΛΙΩΣ, ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΟ»
Απογευματινός, ποδηλατικός αστικός περίπατος, με αφετηρία και τερματισμό την Κρήνη του Οιδίποδα.
•Ο περίπατος περιλαμβάνει και την κλήρωση ενός ποδηλάτου τύπου mountain.

Ώρα συγκέντρωσης: 17:30. ΕΚΚΙΝΗΣΗ: 18:00
•ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΧΡΗΣΗ ΚΡΑΝΟΥΣ/ Συμμετοχή από 16 ετών και άνω
•ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ 22623-50652 ή στο dimosthivas@thiva.gr
ΤΡΙΤΗ, 21/09: ΗΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
Αφήνουμε το αυτοκίνητο, μετακινούμαστε με μέσα φιλικά προς το περιβάλλον. Μένουμε υγιείς.
Εκείνη την ημέρα, αλλά και κάθε ημέρα, παροτρύνουμε τους δημότες να αφήσουν παρκαρισμένα τα αυτοκίνητά τους και να μετακινηθούν με εναλλακτικά μέσα, είτε πεζοί είτε με ποδήλατο. Την Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο θα μοιρασθούν ενημερωτικά φυλλάδια για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ).

ΤΕΤΑΡΤΗ, 22/09: «ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΚΡΥΦΕΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ»
Απογευματινή πεζοπορική διαδρομή περίπου 6 χιλιομέτρων σε άγνωστα μονοπάτια του Μοσχοποδίου. Μετά τον περίπατο θα προσφερθούν κεράσματα υπό το φως των αστεριών. Ώρα συνάντησης: 17:30. Εκκίνηση: 18:00. Αφετηρία και Τερματισμός: Θέατρο Μοσχοποδίου


Πηγή:thiva.gr/

Σχόλια