Σεισμός στην Κρήτη - Αρκαλοχώρι: Ένα ολόκληρο χωριό καταστράφηκε

27-9-2021







Με τον φόβο ενός μεγάλου μετασεισμού ακόμα και της τάξεως των 5,5 Ρίχτερ ζουν οι κάτοικοι του Αρκαλοχωρίου, που σύμφωνα με την πρόεδρο της δημοτικής κοινότητας Χρυσούλα Μαθιανάκη Γκεγκέρογλου, το 80% των σπιτιών τους έχει υποστεί σοβαρές ζημιές.

Όπως αναφέρει στο protothema.gr η κυρία Γκεγκέρογλου όλοι οι κάτοικοι της κωμόπολης καλούνται να παραμένουν ψύχραιμοι και μακριά από τα σπίτια τους. Ήδη στην περιοχή έχει στηθεί το πρώτο κέντρο φιλοξενίας σεισμοπλήκτων στο εκθεσιακό κέντρο Αρκαλοχωρίου: «Η κατάσταση είναι άσχημη διότι πέρα από το ψυχολογικό όλων, είναι και αυτό που πρέπει ν αντιμετωπίσουμε αυτή την στιγμή με τα γκρεμισμένα σπίτια και κάθε είδους καταστροφή. Ο κόσμος ανησυχεί και φοβάται γιατί αν όχι όλα αλλά τα περισσότερα σπίτια έχουν υποστεί ζημιές. Ήδη στήνεται ο πρώτος χώρος ώστε να μείνουν προσωρινά οι σεισμόπληκτοι στο εκθεσιακό κέντρο Αρκαλοχωρίου. Έχουν ενεργοποιηθεί όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ κοντά μας είναι κι όλοι οι βουλευτές του νομού, ο περιφερειάρχης όλοι».

Σύμφωνα με την πρόεδρο της δημοτικής κοινότητα το 80% των σπιτιών στο Αρκαλοχώρι έχει υποστεί σοβαρές ζημιές: «Ήμουν στο σπίτι εκείνη την ώρα ήταν τρομακτικό αυτό που ζήσαμε. Ευτυχώς που ήταν πρωί και δεν ήταν νύχτα, να βρισκόταν όλος ο κόσμος μέσα στα σπίτια του. Τότε τα πράγματα θα ήταν σίγουρα χειρότερα. Δυστυχώς το 80% των σπιτιών στο Αρκαλοχώρι είναι κατεστραμμένα και μιλάμε για έναν τόπο 4.800 κατοίκους. Το δικό μου σπίτι αν και καινούργιο είναι ακατοίκητο αυτή την στιγμή. Αν κάνει μετασεισμούς που λένε οι ειδικοί της τάξεως των 5,5 τότε ότι είναι μισογκρεμισμένο θα καταστραφεί ολόκληρο. Ψυχραιμία και ο κόσμος να μην πάει στα σπίτια του».

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό πως ανάμεσα στους εγκλωβισμένους ήταν και οι ηλικιωμένοι γονείς της κυρίας Γκεγκέρογλου, ωστόσο εκείνη ξεκαθαρίζει πως έπεσε «θύμα» fake news: «Δυστυχώς για άλλη μια φορά κάποιοι διακινούν χωρίς να διασταυρώσουν τις πληροφορίες fake news. Εγώ ποτέ δεν είπα ότι οι γονείς μου εγκλωβίστηκαν μέσα στο σπίτι μας. Αυτό που είπα είναι πως οι γονείς μου είναι μεγάλοι σε ηλικία και πάω να τους βγάλω από το σπίτι. Ντροπή τέτοιες ώρες να λέγονται τέτοια πράγματα, όταν άλλοι εγκλωβίστηκαν πραγματικά μέσα στα χαλάσματα».

Σχόλια