Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες: Πρόσκληση συμμετοχής νέων στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Europaragedon + Youth Exchange

9-9-2021







Το Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες. στο οποίο ανήκει ο Δήμος Θηβαίων, συμμετέχει φέτος στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Europaragedon + Youth Exchange, το οποίο αποτελεί συνέχεια του προγράμματος Europaragedon 2019, στο οποίο είχε συμμετάσχει το Δίκτυο το 2019 με μεγάλη επιτυχία. Και τα δύο προγράμματα ανήκουν στην ομάδα Προγραμμάτων Erasmus + Sports και εποπτεύονται και χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Οι δράσεις και των δύο προγραμμάτων στοχεύουν στην ένταξη ΑμΕΑ στην άθληση, πιστεύοντας στην ίση και δίκαιη αντιμετώπιση όλων των ανθρώπων, χαρίζοντάς τους ίσες ευκαιρίες στον αθλητισμό.
Στο Europaragedon+, εκτός από το Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες από Ελλάδα, συμμετέχουν ακόμα εταίροι από την Ιταλία, την Ισπανία και την Πολωνία, η οποία τελευταία φιλοξενεί και συντονίζει το Πρόγραμμα.
Η πρώτη συνάντηση των εταίρων πραγματοποιήθηκε το διάστημα 28-31 Αυγούστου 2021, στην πόλη Kielce Πολωνίας, όπου το Δίκτυο εκπροσώπησε επάξια ο κ. Νίκος Χούτας, Ειδικός Συνεργάτης του Δικτύου. Όσοι συμμετείχαν είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για μελλοντικές ευκαιρίες διεθνούς συνεργασίας και την ανταλλαγή εμπειριών πάνω στο θέμα άθληση και νέοι.

Το επόμενο ταξίδι θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 4-11 Οκτωβρίου 2021, πάλι στο Kielce Πολωνίας, όπου το Δίκτυο θα πρέπει να αποστείλει μία ομάδα 8 νέων ατόμων, ηλικίας 17-23 χρονών (ένας τουλάχιστον ΑμΕΑ), με έναν ενήλικα επόπτη. Η ομάδα θα συμμετάσχει σε εκπαιδευτικά σεμινάρια και αθλητικές δραστηριότητες, σχετικά με τις αρχές που διέπουν το Πρόγραμμα.

Όσοι νέοι επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή, παρακαλούμε όπως ενημερώσουν και επικοινωνήσουν με το Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες έως την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου, στέλνοντας τα στοιχεία επικοινωνίας τους. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας στην επιλογή των συμμετεχόντων.
 
Λόγω του ιδιαίτερου αντικειμένου του Προγράμματος, θα προτιμηθούν άτομα που έχουν κάποια εμπειρία ή δραστηριοποιούνται σε τομείς του αθλητισμού, των ΑμΕΑ, της Ειδικής Αγωγής, Φυσικής Αγωγής, των Παιδαγωγικών ή άλλου σχετικού κλάδου με το κυρίως αντικείμενο του Προγράμματος.

Όλα τα έξοδα του ταξιδιού (αεροπορικά εισιτήρια, έξοδα μετακίνησης, διαμονής & διατροφής) καλύπτονται από το Πρόγραμμα Europaragedon+ και το Δίκτυο.
Υπεύθυνοι επικοινωνίας: Μαριάννα Καραχάλιου (6970963990), Νίκος Χούτας (6974812999). Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: info@lakesnetwork.org

Σχόλια