Η Θήβα ανάμεσα στις έξι πόλεις της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας που εισέρχεται στην εποχή του φυσικού αερίου

19-11-2021












Η Θήβα εισέρχεται στην εποχή του φυσικού αερίου. Το «σήμα εκκίνησης» για την έναρξη του έργων επέκτασης του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας δόθηκε σήμερα, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας.

Η Θήβα είναι μία από τις έξι πόλεις της Περιφέρειας στην οποία θα επεκταθεί το δίκτυο φυσικού αερίου στη Στερεά, συνολικού μήκους 540 χιλιομέτρων. Στη Θήβα, θα κατασκευαστούν 148 χιλιόμετρα και 5.109 συνδέσεις. «Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, με τεράστιο αναπτυξιακό πρόσημο και περιβαλλοντικό αποτύπωμα», επισήμανε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Θηβαίων, κ. Γιώργος Αναστασίου.

Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από τη Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου(ΔΕΔΑ) και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Εκτός από τον πρόεδρο της ΔΕΔΑ, κ. Βασίλη Κοτρώνη, και τον διευθύνοντα σύμβουλο, κ. Μάριο Τσάκα, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Φάνης Σπανός, ο Δήμαρχος Αθηναίων και τέως Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Κώστας Μπακογιάννης, ο βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Θέμης Χειμάρας, καθώς και οι δήμαρχοι Λαμιέων, κ. Ευθύμιος Καραϊσκος, Λεβαδέων, κ. Ιωάννης Ταγκαλέγκας, και Καρπενησίου, κ. Νίκος Σουλιώτης, καθώς και εκπρόσωποι Επιμελητηρίων, οικονομικών και παραγωγικών φορέων της Περιφέρειας
Οι εργασίες επέκτασης αναμένεται να ξεκινήσουν την άνοιξη και η ολοκλήρωση προς το τέλος του 2023, με στόχο την άμεση υλοποίηση συνδέσεων και την κάλυψη μεγάλου ποσοστού των ενεργειακών αναγκών των κατοίκων της Περιφέρειας ήδη από αυτόν τον χειμώνα.
 
Οι επενδύσεις που θα γίνουν για την τροφοδότηση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με φυσικό αέριο είναι συνολικού προϋπολογισμού 88,1 εκατ. ευρώ έως το 2036. Το έργο μέχρι το 2023 συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2014-2020, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, με το ποσό των 18,1 εκατ. ευρώ.

Σχόλια