Περιοδεία Σπανού – Παπαθωμά στη Βοιωτία

3-12-2021








Περιοδεία στη Βοιωτία πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, μαζί με την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά, τον Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας Κώστα Μπακομήτρο, τον Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Μέριμνας Ιωάννη Περγαντά και τον Περιφερειακό Σύμβουλο Σπύρο Νικολάου, την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021. Ο Περιφερειάρχης και οι συνεργάτες του επέβλεψαν έργα που ξεκινούν άμεσα ή είναι σε εξέλιξη ή ολοκληρώνονται στην Π.Ε. Βοιωτίας.
Πρώτος σταθμός ήταν το σημείο όπου θα κατασκευαστεί γέφυρα επί της οδού Αλιάρτου-Στροβικίου, προϋπολογισμού 582.000€.

Τα έργα οδοποιίας προϋπολογισμού 1.000.000€ στην περιοχή της Κωπαΐδας και της α΄ φάσης του έργου ασφαλτόστρωσης Πέτρα – Ευαγγελίστρια στην Δ.Ε. Αλιάρτου.

Σύσκεψη στο Δημαρχείο Αλιάρτου – Θεσπιέων με τη Δημοτική Αρχή για τον προγραμματισμό νέων έργων, όπου ανακοινώθηκε και η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας για την παραχώρηση των Κήπων Αλιάρτου στον δήμο. Στον Ορχομενό μαζί με τη Δήμαρχο Βούλα Καράλη επισκέφθηκαν την Κινητή Μονάδα Εμβολιασμού, η οποία εγκαταστάθηκε εκεί στο πλαίσιο ειδικής δράσης που οργάνωσε η Περιφέρεια Στερεάς με την 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας. Επέβλεψαν επίσης το έργο «Αρχαιολογικό Πάρκο Ορχομενού Βοιωτίας, περιβάλλων δημόσιος χώρος, α΄ φάση: δρόμοι, Μινύα -Ακροπόλεως», που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Επόμενος σταθμός η Αντίκυρα του Δήμου Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας, όπου χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια και θα δημοπρατηθεί από τον δήμο η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης και η διαμόρφωση της οδού Ποσειδώνος, προϋπολογισμού 400.000€. Ακολούθησε σύσκεψη με τον Δήμαρχο Γιάννη Σταθά και μέλη της δημοτικής αρχής στην Αράχωβα και αυτοψία στο Λιβάδι, όπου σημειώθηκαν καταπτώσεις βράχων. Μετά τις άμεσες παρεμβάσεις, η Περιφέρεια χρηματοδότησε την εκπόνηση μελέτης, για να δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα των καταπτώσεων.

Σχόλια