Οι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» άνοιξαν μαγαζί… Covid Clean στην Αράχωβα

6-12-2021







Οι «θεματοφύλακες του Συντάγματος» όπως αυτοαποκαλούνται έφτασαν μέχρι την Αράχωβα όπου κι άνοιξαν μαγαζί με το όνομα “Ministry of Remedies” (Υπουργείο Θεραπειών) και προσφέρουν, όπως υποστηρίζουν …θεραπείες για το μυαλό, το σώμα και την ψυχή. Λένε δε ότι, «εδώ δεν υφίσταται νόμος για τον Covid19», ενώ προσφέρουν μέχρι και δωρεάν rapid test, όπως αναγράφεται στη σχετική ταμπέλα της εισόδου.


«Ο κόσμος πρέπει να μάθει πως η δύναμη μας, είμαστε εμείς οι ίδιοι. Μπορούμε να φτιάξουμε αυτό το κατάστημα με δικό μας νόμισμα στο οποίο δεν θα μπορεί να μπει καμία δημόσια υπηρεσία, ούτε η αστυνομία» λέει ένας …θεματοφύλακας του Συντάγματος, σε βίντεο που ανέβηκε στα σόσιαλ μίντια.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει, στο κατάστημα αυτό οι συναλλαγές θα γίνονται με δικό τους νόμισμα ενώ δεν θα δέχονται έλεγχο από καμία κρατική υπηρεσία.

Οι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» διατηρούν διάφορες ομάδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναρτώντας δημοσιεύσεις με εθνικιστικό περιεχόμενο και σαφή ακροδεξιά ρητορική, ενώ δηλώνουν σκληροί αρνητές του εμβολιασμού και των υγειονομικών μέτρων. Επισημαίνεται ότι στις 3 Δεκεμβρίου, τέσσερις «θεματοφύλακες το Συντάγματος» οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα έπειτα από παρέμβαση τους σε διαγνωστικό κέντρο για rapid test της Θεσσαλονίκης, όπου και εισέβαλαν τραμπουκίζοντας ασθενείς και προσωπικό και ζητώντας από τον υπεύθυνο του διαγνωστικού κέντρου να επιδείξει την άδεια νόμιμης λειτουργίας της επιχείρησης. Οι κατηγορούμενοι εισέβαλαν στο διαγνωστικό κέντρο υποδυόμενοι τους αστυνομικούς, ενώ φορούσαν μπουφάν με εθνόσημα. Σε βάρος τους ασκήθηκε δίωξη για αντιποίηση αρχής, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, παραβίαση των μέτρων για πρόληψη ασθενειών και για παράνομη βιντεοσκόπηση.


Σχόλια