Δήμαρχος Θηβαίων: Παρά τα προβλήματα εν μέσω πανδημίας, η εικόνα του Δήμου αλλάζει προς το καλύτερο

19-1-2022











Είναι πολύ δύσκολο να λειτουργήσει μια δημοτική αρχή μέσα στα δύο χρόνια της πανδημίας, η οποία έβαλε ένα πολύ μεγάλο φρένο στη λειτουργία και αποτελεσματικότητα του Δήμου. Πασχίσαμε όμως με όλες μας τις δυνάμεις να ανταποκριθούμε στα αιτήματα του κόσμου, ανά πάσα στιγμή, τονίζει ο Δήμαρχος Θηβαίων, κ. Γιώργος Αναστασίου.

Σε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης που παραχώρησε στο Star Κεντρικής Ελλάδος, o κ. Αναστασίου αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα που αφορούν τον Δήμο, από την εξέλιξη της πανδημίας και την κατάσταση στο Νοσοκομείο της Θήβας, μέχρι τη μετεγκατάσταση των Ρομά.

Ειδικότερα:

• Ως προς την πανδημία, ο κ. Αναστασίου επισήμανε ότι ο Δήμος Θηβαίων είναι από τους πρώτους μεταξύ των δήμων της Ελλάδας σε ποσοστά εμβολιασμών, καθώς έχει εμβολιασθεί πάνω από το 70% του πληθυσμού. O Δήμος συνδράμει στου ς εμβολιασμούς κατ’ οίκον, με δικό του αυτοκίνητο και οδηγό. «Όλα δείχνουν προς βαίνουμε προς αποκλιμάκωση της πανδημίας, ωστόσο δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού, πρέπει να προσέχουμε», υπογράμμισε.

• Ως προς την υποστελέχωση του Νοσοκομείου της Θήβας, ανέφερε ότι το Νοσοκομείο, παρ’ όλες τις δυσκολίες και το γεγονός ότι είναι υποστελεχωμένο, κατάφερε να αντεπεξέλθει. Μέχρι στιγμής έχουν διαψευσθεί όσοι έλεγαν ότι το Νοσοκομείο θα κλείσει. Αυτό δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει, όπως μας διαβεβαιώνει το αρμόδιο υπουργείο. Θέλω να πιστεύω ότι μετά τη λήξη αυτού του “συναγερμού” στην υγεία, θα υπάρχουν τα περιθώρια ώστε να εξετασθούν οι ελλείψεις του Νοσοκομείου Θηβών σε προσωπικό και εξοπλισμό και να ενισχυθεί, ώστε να λειτουργεί σωστά.

• Ερωτηθείς για το τέλος ταφής απορριμμάτων, διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να μετακυλισθεί στους δημότες, αναγνωρίζοντας ότι οι δυσκολίες είναι πολύ μεγάλες. Ο Δήμος Θηβαίων θα κληθεί να καταβάλει στα τέλη Οκτωβρίου 2022 το ποσό των 160.000 ευρώ, ένα ποσό τεράστιο, ειδικά εάν συνυπολογίσει κανείς και την αύξηση του ενεργειακού κόστους, το οποίο δεν επηρεάζει μόνο τα νοικοκυριά αλλά και τους δήμους.

• Στην απογραφή, αυτή τη φορά η αυτοδιοίκηση ήταν απέξω. Είναι προς όφελός μας να μην χάσουμε πληθυσμό, είναι σημαντικό να απογραφεί κανείς και να απογραφεί στον τόπο του.

• Στο σημαντικό ζήτημα των Ρομά και στις δυσκολίες μετεγκατάστασής τους, ο Δήμαρχος Θηβαίων επισήμανε ότι εάν δεν υπάρξει συνδρομή από το κράτος, ο Δήμος μόνος του δεν μπορεί να βρει λύση στο πρόβλημα. Η υποστελέχωση του Αστυνομικού Τμήματος της Θήβας δεν επιτρέπει την περιφρούρηση του οικισμού. Εάν υπήρχε αστυνόμευση σε μόνιμη βάση, τότε η κατάσταση θα ήταν πολύ καλύτερη.

• Για τον Συνοικισμό ανέφερε ότι η τωρινή δημοτική αρχή εκπόνησε τον στρατηγικό σχεδιασμό ανάδειξης του πολιτιστικού αποθέματος της Θήβας, που περιλαμβάνει και την αναμόρφωση του Συνοικισμού. Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, έχει υποβληθεί πρόταση για χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», ύψους 8 εκατ. ευρώ, για την αναβάθμιση του Συνοικισμού. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο, που θα αλλάξει την όψη της πόλης της Θήβας.

• Τέλος, ως προς επίπεδο παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους δημότες, κυρίως στο ζήτημα της καθαριότητας, Η εικόνα του δήμου ως προς την αποκομιδή των απορριμμάτων έχει αλλάξει προς το καλύτερο. Προσπαθούμε, παρά τις δυσκολίες, να ανταποκριθούμε άμεσα στα αιτήματα των πολιτών. Και πρόστιμα έχουν επιβληθεί και όσοι παραβάτες έχουν πέσει στην αντίληψή μας έχουν τιμωρηθεί.
Ως προς τον φωτισμό, έχει γίνει μελέτη για την αντικατάσταση των λαμπτήρων σε όλη την επικράτεια της Θήβας, σε μια κίνηση που θα συμβάλει σε εξοικονόμηση έως και 70% του ενεργειακού κόστους.
Mπορείτε να δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη στον παρακάτω σύνδεσμο: https://digitalstar.gr/enimerosi-webtv/41799-sterea-logia-18-01-2022-g-anastasiou

Σχόλια