Κορωνοϊός: Προς παράταση τα μέτρα υπό το φόβο των θανάτων

19-1-2022











Προς παράταση φαίνεται ότι «οδεύουν» τα μέτρα για τον κορονοϊό, καθώς ο αυξημένος καθημερινός αριθμός των θανάτων αλλάζει την πρόθεση της κυβέρνησης αλλά και των ειδικών για χαλάρωση, ειδικά στη μουσική.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, οι χθεσινοί επιδημιολογικοί δείκτες που μελετήθηκαν σε ειδική συνεδρίαση των επιδημιολόγων της επιτροπής του υπουργείου Υγείας, δείχνουν μεν μείωση των συνολικών κρουσμάτων αλλά αύξηση των θανάτων. Γεγονός που ανέτρεψε τα σχέδια για να επανέλθει η μουσική στην εστίαση και την ψυχαγωγία.

Κάτι που άλλωστε προβλημάτιζε δεόντως τους επιστήμονες με δεδομένο ότι εάν επανερχόταν στις 24 Ιανουαρίου η μουσική στην εστίαση, θα έπρεπε να ανοίξουν και τα νυχτερινά κέντρα όπου συνήθως επικρατεί συνωστισμός.

Σήμερα συνεδριάζει η επιτροπή προκειμένου να «κλειδώσει» την απόφασή της για παράταση των μέτρων για μία εβδομάδα έως το τέλος του μήνα δηλαδή και από κει και πέρα θα υπάρξει επαναξιολόγηση.
 
Τι δείχνουν τα στοιχεία στα νοσοκομεία
 
Τα στοιχεία πάντως από τα νοσοκομεία δείχνουν ότι υπάρχει μία σχετική σταθεροποίηση των σοβαρών περιστατικών.
 
Ωστόσο τα νοσοκομεία πιέζονται υπερβολικά, με την Αθήνα, την Πάτρα και την Κρήτη να έχουν χτυπήσει κόκκινο.
 
Πάντως με βάση τα τελευταία στοιχεία που έχει καταγράψει το υπουργείο Υγείας, σήμερα οι εισαγωγές στα νοσοκομεία είναι 50-50 για τη Μετάλλαξη Δέλτα και τη Μετάλλαξη Όμικρον.

Σχόλια