Δήμος Θηβαίων: Ενημέρωση για την προσβασιμότητα του οδικού δικτύου κατά τις ημέρες των χιονοπτώσεων

14-3-2022









Ενημερώνουμε τους ενδιαφερομένους ότι κατά τη διάρκεια των ημερών χιονόπτωσης (από την Τετάρτη 9 Μαρτίου έως και το Σάββατο 12 Μαρτίου) τα μηχανήματα αποχιονισμού του Δήμου Θηβαίων εξασφάλισαν την προσβασιμότητα σχεδόν στο σύνολο του κεντρικού οδικού δικτύου, καθώς και στο μεγαλύτερο μέρος του υπολοίπου δικτύου, τόσο εντός του αστικού ιστού της πόλης όσο και στις υπόλοιπες Δημοτικές Ενότητες.


Επιπλέον, βεβαιώνουμε ότι τις ημέρες της χιονόπτωσης εκτελούνταν τα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς. Να σημειωθεί επίσης ότι κατά τη διάρκεια της χιονόπτωσης ήταν δυνατή η μετακίνηση με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.
 
Για τις δυσκολίες ή αδυναμία μετάβασης εντός των διοικητικών ορίων των όμορων δήμων τις ημέρες αυτές, την αρμοδιότητα χορήγησης σχετικής βεβαίωσης έχουν οι υπηρεσίες των δήμων αυτών.
Συνεπεία και λόγω των παραπάνω, δεν είναι δυνατόν να ικανοποιηθούν τα αιτήματα για χορήγηση βεβαίωσης αδυναμίας μετακίνησης, αλλά θα εξετασθούν μεμονωμένα ειδικές περιπτώσεις και, εφόσον κριθεί ότι πράγματι η πρόσβαση σε συγκεκριμένα σημεία και οδούς δεν ήταν εφικτή με οποιοδήποτε μέσο, τότε θα χορηγείται η σχετική βεβαίωση.

Σχόλια