Συνάντηση του Δημάρχου Θηβαίων με επιστημονικό προσωπικό του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ

29-3-2022









Τον Δήμο Θηβαίων επισκέφθηκε η Κινητή Μονάδα του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, όπου είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Θηβαίων, κ. Γιώργο Αναστασίου.
Το επιστημονικό προσωπικό του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ ενημέρωσε τον κ. Αναστασίου για τη δράση και τις υπηρεσίες που προσφέρει το Πολυδύναμο Κέντρο Περιφέρειας Στερεάς του ΚΕΘΕΑ, το οποίο έχει την έδρα του στη Λαμία. Η Κινητή Μονάδα του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ παρέχει υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υποστήριξης και βραχείας παρέμβασης σε όλες τις επιμέρους ομάδες ατόμων με προβλήματα χρήσης ή εξαρτήσεων. Παράλληλα, προσφέρει υποστηρικτικές υπηρεσίες και στις οικογένειες των ατόμων που αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού και κάθε είδους εξαρτήσεων.

Ο κ. Αναστασίου αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που προσφέρει το ΚΕΘΕΑ στην αντιμετώπιση των εξαρτήσεων, ειδικά στην εποχή μας, όπου εμφανίζονται και νέες προκλήσεις, όπως ο εθισμός των εφήβων στο Διαδίκτυο.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν και προτάσεις για μελλοντικές δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης, σε συνεργασία με τον Δήμο.

Θα ακολουθήσουν κι επόμενες συναντήσεις ενημέρωσης και διασύνδεσης με τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Θηβαίων και με άλλους εμπλεκόμενους φορείς της τοπικής κοινωνίας, όπως το Γενικό Νοσοκομείο Θηβών, με στόχο την έναρξη δράσεων παρέμβασης για την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων στην περιοχή.

Σχόλια