Πόλεμος στην Ουκρανία: «Ρώσοι στρατιώτες εκτέθηκαν σε ραδιενέργεια στο Τσερνόμπιλ – Νοσηλεύονται στη Λευκορωσία»

31-1-2022










Ρώσοι στρατιώτες φέρεται να έχουν εκτεθεί σε ραδιενέργεια στη περιοχή του Τσερνόμπιλ και να νοσηλεύονται σε νοσοκομείο του Γκομέλ στη Λευκορωσία, σύμφωνα με την dailymail.co.uk. Το βρετανικό δημοσίευμα αναμεταδίδει την ανάρτηση του Γιαροσλάβ Γεμελιανένκο υπαλλήλου της ουκρανικής κρατικής υπηρεσίας που επιβλέπει τη ζώνη αποκλεισμού στο Τσερνόμπιλ και ισχυρίζεται πως στρατιώτες της Ρωσίας έχουν εκτεθεί σε ραδιενέργεια.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στην ανάρτηση που έκανε στο Facebook, φέρεται στρατιωτική πομπή με οχήματα και τανκς να διέσχισε το «Κόκκινο Δάσος», την πιο τοξική ζώνη στο πυρηνικό εργοστάσιο του Τσερνόμπιλ.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη ζώνη είναι τόσο τοξική, ώστε ακόμη και το εξειδικευμένο προσωπικό χρειάζεται να λάβει ειδική άδεια, προκειμένου να περάσει από εκεί.
Επίσης, δύο Ουκρανοί εργαζόμενοι της ουκρανικής κρατικής υπηρεσίας για τον έλεγχο της ζώνης του πρώην πυρηνικού εργοστασίου της ΕΣΣΔ, μίλησαν στο Reuters και ανέφεραν ότι είδαν ρωσικά τανκς και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα να κινούνται μέσα από το «Κόκκινο Δάσος».

Με βάση το βρετανικό δημοσίευμα, φέρεται οι Ρώσοι στρατιώτες που εκτέθηκαν στη ραδιενέργεια να νοσηλεύονται σε νοσοκομείο του Γκομέλ στη Λευκορωσία, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση από την ρωσική πλευρά.

Σχόλια