Πόλεμος στην Ουκρανία: Ώρα μηδέν για την Οδησσό.Απόβαση από ώρα σε ώρα περιμένουν στην Οδησσό. Άλλη μια νύχτα τρόμου στην Ουκρανία.

16-3-2022









Τρεις ομάδες ρωσικών πλοίων κατευθύνονται προς την Οδησσό, ανάμεσά τους και μεγάλα αποβατικά πλοία. Ειδικότερα, στρατιωτικοί ειδικοί εντόπισαν τις νηοπομπές τριών ομάδων πολεμικών καραβιών του ρωσικού στόλου που πλέουν με κατεύθυνση την ιστορική πόλη-λιμάνι της Ουκρανίας.

Το απόγευμα της Τρίτης 15 Μαρτίου, δε, οι ουκρανικές Αρχές επιβεβαίωσαν ότι η πόλη βομβαρδίστηκε διά θαλάσσης και πως από τις εκρήξεις προκλήθηκαν δύο τραυματισμοί. Όπως όλα δείχνουν, οι Ρώσοι επικεντρώνονται σε έναν εκ των στρατηγικών στόχων τους που δεν είναι άλλος από την εκπόρθηση της Οδησσού κι εν τέλει τον ολοκληρωτικό αποκλεισμό της Ουκρανίας από τη Θάλασσα του Αζόφ και κατ’ επέκτασιν από τη Μαύρη Θάλασσα.

Οι εν λόγω ανεξάρτητοι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες του Naval News παρατήρησαν την κίνηση 14 πολεμικών πλοίων του ρωσικού στόλου διά μέσου δορυφορικών φωτογραφιών. Τα πολεμικά καράβια έπλευσαν σε δύο ομάδες νότια της γραμμής των αποβατικών πλοίων.Η βόρεια ομάδα αποτελείται από ένα πλοίο που μοιάζει να είναι είτε ρυμουλκό είτε ναρκαλιευτικό, δύο μεγάλα σκάφη προσγείωσης Project 775, ένα ρυμουλκό και ακόμη ένα σκάφος προσγείωσης Project 775. Η δεύτερη ομάδα, η οποία βρίσκεται ανάμεσα στις άλλες δύο, κινείται σε σχήμα τετραγώνου. Αυτή η ομάδα πιθανότατα αποτελείται από κορβέτες που φέρουν πυραύλους.

Σχόλια