Η Θήβα τιμά και γιορτάζει τον πολιούχο της, Άγιο Ιωάννη Καλοκτένη

5-5-2022









Toν πολιούχο της, Άγιο Ιωάννη Καλοκτένη, Μητροπολίτη Θηβών και Έξαρχο πάσης Βοιωτίας τον νέο Ελεήμονα, τίμησε σήμερα Tετάρτη 4 Μαϊου η πόλη της Θήβας.

Φέτος, έπειτα από δύο χρόνια πανδημίας, ο εορτασμός του Αγίου που τον 12ο αιώνα σήκωσε στους ώμους του την κατεστραμμένη από τους Νορμανδούς Θήβα, πραγματοποιήθηκε με κάθε λαμπρότητα κι επισημότητα, παρουσία του Δημάρχου Θηβαίων, Γιώργου Αναστασίου, βουλευτών, αξιωματούχων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού, εκπροσώπων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπροσώπων συλλόγων και φορέων, καθώς και πλήθους πιστών. Η πανηγυρική Θεία Λειτουργία τελέσθηκε από τον σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας, κ. Γεώργιο, συγχοροστατούντος του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων, κ. Χρυσοστόμου. Μετά τη λειτουργία ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνος του Αγίου και Τιμίου Ξύλου της Ιεράς Μονής Σαγματά υπό τη συνοδεία αγήματος στρατού από το Κέντρο Εκπαιδεύσεως Πυροβολικού και της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Θηβαίων. ΚΑΛΟΚΤΕΝΗΣ 2022 «Σήμερα είναι ημέρα γιορτής για ολόκληρο τον Δήμο Θηβαίων. Εύχομαι η χάρη του Αγίου να μας προστατεύει όλους και να μας δίνει δύναμη και υγεία, ώστε να αντεπεξέλθουμε σε κάθε δυσκολία. Χρόνια Πολλά!», ανέφερε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Θηβαίων, κ. Αναστασίου.

Τις εκδηλώσεις εορτασμού του πολιούχου της πόλης των Θηβών τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές Βοιωτίας, κ. Γιώτα Πούλου και κ. Γιώργος Μουλκιώτης, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Φάνης Σπανός, η αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας, κ. Φανή Παπαθωμά, ο αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Μέριμνας, κ. Ιωάννης Περγαντάς και ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Σπυρίδων Νικολάου. Εκ της δημοτικής αρχής, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Ανδρέας Χατζησταμάτης, ο αντιδήμαρχος Διοικητικών-Οικονομικών Υπηρεσιών, κ. Γιώργος Παπασπύρου, ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Αναστάσιος Καμούτσης, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου, κ. Νίκος Κοβάνης, ο αντιδήμαρχος Πλαταιών, κ. Αλέξης Φίλης, η πρόεδρος της ΔΗΚΕΘ, κ. Μαρίνα Κατσιμίχα, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Κώστας Χαρέμης, κ. Ιωάννης Παπαδημητρίου και κ. Απόστολος Δαγδελένης, οι επικεφαλής της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης, κ. Γρηγόρης Παπαβασιλείου και κ. Ηλίας Τραμπάκουλος, και ο πρόεδρος της Κοινότητας Χωστίων, κ. Σεραφείμ Δέδες. Τις Ένοπλες Δυνάμεις και τις Δυνάμεις των Σωμάτων Ασφαλείας εκπροσώπησαν ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς και διοικητής του ΚΕΠΒ Θήβας, ταξίαρχος κ. Ιωάννης Σταματάκης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Βοιωτίας, κ. Ηλίας Μπακούμης και η διοικητής της Π.Υ. Θήβας, κ. Σταυρούλα Μαλλίρη.ΕΟΡΤΗ ΚΑΛΟΚΤΕΝΗ 2022

Μεταξύ των προσωπικοτήτων της βοιωτικής κοινωνίας που παρακολούθησαν τη Θεία Λειτουργία και περιφορά της εικόνας ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας, κ. Παναγιώτης Αγνιάδης, ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου, κ. Αλέκος Στάικος, η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θηβών, κ. Σωσώ Μανάρα-Μαυράκη, ο υποδιοικητής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας, κ. Σταύρος Παπαγεωργίου, ο διοικητής των Νοσοκομείων Θηβών και Λιβαδειάς, κ. Θάνος Τσαντήλας και ο υποδιοικητής του Νοσοκομείου Θηβών, κ. Κώστας Χροναίος.

Σχόλια