Φυσικό αέριο στη Θήβα: Ένα έργο με ισχυρό αναπτυξιακό αποτύπωμα

9-6-2022












Τα πλεονεκτήματα του φυσικού αερίου, ειδικά εν μέσω των δύσκολων οικονομικών και ενεργειακών συγκυριών που διανύουμε, βρέθηκαν στο επίκεντρο της ενημερωτικής εκδήλωσης που διοργάνωσε χθες Τετάρτη, 8 Ιουνίου, στη Θήβα η Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου(ΔΕΔΑ), σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Βοιωτίας και με τη στήριξη του Δήμου Θηβαίων.

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο Δήμαρχος Θηβαίων, κ. Γιώργος Αναστασίου, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Φάνης Σπανός και η αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας, κ. Φανή Παπαθωμά. Εκ της ΔΕΔΑ, η ενημέρωση έγινε από τον συντονιστή διευθυντή εμπορικών δραστηριοτήτων, κ. Δημήτρη Αυλωνίτη, με τη συμμετοχή του διευθυντή πωλήσεων, κ. Χρήστου Αντωνιάδη και του προϊσταμένου πωλήσεων, κ. Θεόφιλου Μακρομάλλη. Την εκδήλωση άνοιξε ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας, κ. Αλέκος Στάικος. Εκ της δημοτικής αρχής παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Οικονομικών-Διοικητικών Υπηρεσιών, κ. Γιώργος Παπασπύρου, ο αντιδήμαρχος Υγείας-Παιδείας και Αθλητισμού, κ. Αναστάσιος Καμούτσης και ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου, κ. Νίκος Κοβάνης.
«Υποδεχόμαστε ένα πολύ σημαντικό ενεργειακό έργο για την πόλη μας, ίσως το μεγαλύτερο από την εποχή έλευσης του ηλεκτρικού ρεύματος. Οι εργασίες προχωρούν με γοργούς ρυθμούς, προσφέροντας ταυτόχρονα σημαντικές αναπτυξιακές προοπτικές στην περιοχή, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και τη μείωση της ανεργίας, με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας», υπογράμμισε στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Θηβαίων, κ. Γιώργος Αναστασίου.

«Το φυσικό αέριο ξεκινά και στη Θήβα. Ένα μεγάλο στοίχημα για την Περιφέρειά μας, που γίνεται πραγματικότητα», επισήμανε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Φάνης Σπανός.

Από την πλευρά του, ο συντονιστής διευθυντής εμπορικών δραστηριοτήτων της ΔΕΔΑ, κ. Δημήτρης Αυλωνίτης, τόνισε ότι πρόκειται για ένα έργο που θα μείνει στην πόλη της Θήβας για πολλά χρόνια, συμβάλλοντας στη μείωση του κόστους παραγωγής για τις επιχειρήσεις και προσφέροντας ταυτόχρονα στους καταναλωτές μια φθηνότερη ενεργειακή λύση σε σύγκριση με το πετρέλαιο θέρμανσης ή το ηλεκτρικό ρεύμα.

Λαμβάνοντας υπόψη τις δυσμενείς συγκυρίες και με τη συγχρηματοδότηση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, προσφέρεται 100% απαλλαγή στα τέλη σύνδεσης. Στο πλαίσιο της ενημέρωσης, αναφέρθηκε ότι στη Θήβα θα κατασκευασθεί δίκτυο διανομής μήκους 55 χιλιομέτρων, με στόχο για το 2022 τις 356 οικιακές συνδέσεις.

Υπενθυμίζουμε ότι σήμερα Πέμπτη 9 Ιουνίου εκπρόσωποι της ΔΕΔΑ θα βρίσκονται στο Παλαιό Δημαρχείο(Πινδάρου 31) από τις 10:00-14:00 και 18:00-21:00 για την ενημέρωση των καταναλωτών.

Σχόλια