Δήμος Θηβαίων: Με λαμπρότητα οι εορτασμοί της 28ης Οκτωβρίου

31-10-2022











Ημέρα εθνικής υπερηφάνειας η 28η η Οκτωβρίου 2022 και ο Δήμος Θηβαίων γιόρτασε με λαμπρότητα την εθνική επέτειο του «ΟΧΙ», τόσο στη Θήβα, όσο και στις υπόλοιπες Δημοτικές Ενότητες και Κοινότητες. Στη Θήβα, οι εορταστικές εκδηλώσεις και η μαθητική παρέλαση πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Δημάρχου Θηβαίων, κ. Γιώργου Αναστασίου, εκπροσώπων της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, αυτοδιοικητικών Α’ και Β’ βαθμού, συλλόγων, φορέων και πλήθους κόσμου.

Το πρωί τελέσθηκε επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας, κ. Γεωργίου και παρουσία σεβαστών πατέρων. Μετά το τέλος της δοξολογίας, ο εκπαιδευτικός του 4ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας, κ. Αθανάσιος Χαϊδεμένος, εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας.
Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στον χώρο του Ηρώου και κατάθεση στεφάνων. Συγκεκριμένα, κατέθεσαν στεφάνι:

Εκπροσωπώντας την κυβέρνηση ο γενικός γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων, κ. Κωνσταντίνος Μπαγινέτας, οι βουλευτές Βοιωτίας, κ. Γιώτα Πούλου και κ. Γιώργος Μουλκιώτης, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Φάνης Σπανός, ο Δήμαρχος Θηβαίων, κ. Γιώργος Αναστασίου, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Θήβας και διοικητής του ΚΕΠΒ Θήβας, ταξίαρχος κ. Ιωάννης Σταματάκης, ο Υποδιευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, αστυνομικός διευθυντής, κ. Γεώργιος Κακούρης, ο Υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θήβας, κ. Γρηγόρης Τσοκανάς, εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων και σχολείων.

Μεταξύ των επισήμων που τίμησαν τη Θήβα στους εορτασμούς της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου η αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας, κ. Φανή Παπαθωμά, και ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, κ. Σπυρίδων Νικολάου. Εκ της Δημοτικής Αρχής, η πρόεδρος του Δ.Σ. Θηβαίων, κ. Ευαγγελία Τζουβελέκη, οι αντιδήμαρχοι Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Ανδρέας Χατζησταμάτης, Διοικητικών-Οικονομικών Υπηρεσιών, κ. Γιώργος Παπασπύρου, Περιβάλλοντος, κ. Νίκος Κοβάνης, Βαγίων, κ. Παναγιώτης Τσαραμπάρης, ο επικεφαλής της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης, κύριοι Γρηγόρης Παπαβασιλείου και Ηλίας Τραμπάκουλος, η δημοτική σύμβουλος και πρόεδρος της Α’θμιας Σχολικής Επιτροπής, κ. Ιουλία Κοντού, ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας, κ. Αποστόλης Δαγδελένης, ο πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας και δημοτικός σύμβουλος, κ. Δημήτρης Αλεξάνδρου, ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του ΣΠΟΑΚ, κ. Σταμάτης Χαλβατζής και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Θήβας, κ. Γιώργος Γελέκας.

Από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας παρέστη η διευθύντρια, κ. Παναγιώτα Σιδερά-Χουλιάρα και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας ο διευθυντής του ΕΠΑΛ Θήβας και δημοτικός σύμβουλος κ. Κώστας Χαρέμης. εκπροσωπώντας τον κ. Ιωάννη Παναγιώτου.
Αμέσως μετά ακολούθησε η παρέλαση μαθητών από σχολεία της Θήβας, συλλόγους και τμήματα της Αεροπορίας και του Στρατού.

Η παρέλαση και οι εορταστικές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της ΔΗΚΕΘ, χαρίζοντας μελωδικούς ήχους πατριωτικών εμβατηρίων και τραγουδιών.

«Οι Έλληνες έχουμε αποδείξει ότι ξεπερνάμε κάθε εμπόδιο, κάθε δυσκολία και κάθε πρόκληση όταν είμαστε ενωμένοι. Το έπος του ’40 είναι πρότυπο ομοψυχίας και αποτελεί ζωντανή πηγή εθνικής αυτοπεποίθησης και υπερηφάνειας. Το 1940 οι Έλληνες με αυταπάρνηση αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την ιστορία, την Πατρίδα, την ελευθερία και τη δικαιοσύνη και άνοιξαν τον δρόμο για την τελική νίκη στο ναζισμό και το φασισμό. Έχουμε χρέος προς τους προγόνους μας να μην ξεχάσουμε ποτέ και να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές μια Ελλάδα ισχυρή, κυρίαρχη και ασφαλή. Χρόνια Πολλά Ελλάδα!», ανέφερε στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Θηβαίων, κ. Αναστασίου.

Σχόλια