Συμμετοχή του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Δήμου Θηβαίων σε εκδήλωση για την εξάλειψη της βίας στον Ορχομενό

1-12-2022







Τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Δήμου Θηβαίων συμμετείχαν στην εκδήλωση για την εξάλειψη της βίας που διοργάνωσε το Κέντρο Κοινότητας και Παράρτημα Ρομά του Δήμου Ορχομενού με τίτλο «Και αν ήσουν εσύ…;» στον Ορχομενό στις 28 Νοεμβρίου 2022 στο Συνεδριακό Κέντρο «Ευάγγελος Μπασιάκος».

Η Κοινωνιολόγος Ζαχαρούλα Κυριακάκη και η Νομικός Μαρία Μελετίου πραγματοποίησαν εισηγήσεις σχετικά με τη δικτύωση των υποστηρικτικών υπηρεσιών που απευθύνονται σε γυναίκες θύματα βίας και με τις «γυναικοκτονίες», ως φαινόμενο αλλά και ως γλωσσικός όρος που αναδεικνύει την βαναυσότητα της θανάτωσης γυναικών από πρόθεση.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, εκπρόσωποι του Δήμου Ορχομενού, εκπρόσωπος του γραφείου για την ενδοοικογενειακή βία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας, εκπρόσωπος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λιβαδειάς και πλήθος κόσμου.
Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε η παρέμβαση μέσω βίντεο του τραγικού πατέρα της Ελένης Τοπαλούδη, Ιωάννη Τοπαλούδη, που ανέδειξε μεταξύ άλλων και τις δυσκολίες και τις καθυστερήσεις στην διαδικασία της απονομής της δικαιοσύνης που αντιμετωπίζει η οικογένειά του.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Θηβαίων ανήκει στις δομές του Δικτύου της ΓΓΔΟΠΙΦ για την αντιμετώπιση και καταπολέμηση της έμφυλης βίας, που αποτελείται από 44 συμβουλευτικά κέντρα και 19 ξενώνες φιλοξενίας, λειτουργεί από τον Μάιο 2013, συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο με φορέα υλοποίησης το Δήμο Θηβαίων.

*Η πράξη με τίτλο «Λειτουργία Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων είναι ενταγμένη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Στερεά Ελλάδα 2014-2020» με MIS 5000935

Σχόλια