ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ:Πρόγραμμα «Φροντίδα για όλους» σε Δομβραίνα και Ελλοπία – Μια δράση των Γιατρών του Κόσμου σε συνεργασία με τον Δήμο Θηβαίων

7-12-2022








Ιδιαίτερα εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας στο πρόγραμμα δωρεάν ιατρικών εξετάσεων «Φροντίδα για όλους», το οποίο υλοποιήθηκε από τους Γιατρούς του Κόσμου, σε συνεργασία με τον Δήμο Θηβαίων και με την ευγενική χορηγία του Ομίλου Motor Oil.

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Φροντίδα για όλους», Κινητή Ιατρική Μονάδα των Γιατρών του Κόσμου βρέθηκαν το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου στην Κοινότητα Δομβραίνας και την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου την Κοινότητα Ελλοπίας, παρέχοντας υπηρεσίες πρόληψης και αγωγής υγείας στους κατοίκους των Κοινοτήτων Δομβραίνας, Θίσβης, Χωστίων, Ελλοπίας, Ξηρονομής και Λεύκτρων.

Στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, περισσότεροι από 200 πολίτες εξετάσθηκαν από ιατρούς έξι διαφορετικών ειδικοτήτων (καρδιολόγος, παθολόγος, παιδίατρος, οδοντίατρος, γεροντολόγος, ψυχολόγος). Σημαντική ήταν και η παρουσία των παιδιών, που εξετάσθηκαν από παιδίατρο και οδοντίατρο.

Όσα περιστατικά διαγνώστηκαν ή κρίθηκε ότι χρειάζονται περαιτέρω έλεγχο ή αγωγή, τους δόθηκαν παραπεμπτικά για να επισκεφθούν γιατρούς της περιοχής μας.

Η συγκεκριμένη δράση οργανώθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας του αντιδημάρχου Υγείας, κ. Τάσου Καμούτση στο πλαίσιο των υπηρεσιών πρόληψης και προαγωγής υγείας.

«Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό πρόγραμμα, μέσω του οποίου εξυπηρετούνται οι τοπικές κοινωνίες του Δήμου μας, άνθρωποι που δεν μπορούν να μετακινηθούν, μικρά παιδιά και άλλες πληθυσμιακές ομάδες», τόνισε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Θηβαίων, κ. Γιώργος Αναστασίου, εκφράζοντας θερμές ευχαριστίες στους Γιατρούς του Κόσμου για την παρουσία τους και τον όμιλο Motor Oil για την ευγενική χορηγία.

Σχόλια