ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ:Τρέχοντας προς το… 2023

5-1-2023










Ο Δημοτικός Οργανισμός Θήβας σε συνεργασία με το ΣΔΥΜ διοργάνωσαν τον τελευταίο αγώνα για το 2022 την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Ο “Γύρος της Καδμείας” είναι ένας θεσμός που αγαπήθηκε ιδιαίτερα από το θηβαϊκό κοινό. Ο αγώνας διεξήχθη σε εορταστικό κλίμα με σκοπό πρωτίστως την διασκέδαση των δρομέων και του κοινού, την χαρά της συμμετοχής, με απόλυτη έλλειψη ανταγωνισμού και χρονικών περιορισμών για την ανάδειξη του αθλητικού και αγωνιστικού πνεύματος αλλά και την τόνωση του θετικού βιώματος της ίδιας της πόλης μας.

Ο Γύρος της Καδμείας πέρασε από σημεία σταθμούς της πόλης, τις Πύλες της Αρχαίας Καδμείας, από τους ιστορικούς λόφους, από τον προσφυγικό συνοικισμό και τα όμορφα σοκάκια της πόλης. Οι εθελοντές καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα καθοδηγούσαν τους δρομείς. υπήρχε επαρκής σηματοδότηση με πράσινα και κόκκινα μπαλόνια και κορδέλες όπως επίσης διαγράμμιση του δρόμου και ταμπέλες.
Ο βαθμός δυσκολίας αλλά και η χιλιομετρική απόσταση είχαν διαφοροποιηθεί από τις προηγούμενες αντίστοιχες διαδρομές αλλά το κέφι και η χαρά των συμμετεχόντων και του κοινού παραμένουν σταθερές και στηρίζουν αυτό το θεσμό.
 
Στο τέλος του αγώνα οι διοργανωτές προσέφεραν σε όλους ζεστή σούπα (γίδα) αλλά και διάφορα συνοδευτικά για το κρασί που θα έρεε άφθονο! Δώρα με παραδοσιακά προϊόντα δόθηκαν σε όλους τους δρομείς κατά την παράδοση του αριθμού συμμετοχής στον τερματισμό του αγώνα.


Σχόλια