ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ:Κέντρο Έρευνας και Μελέτης Βοιωτίας Διαχρονικά – Κοπή Βασιλόπιτας και Βράβευση μαθητών Βοιωτίας

31-1-2023






Την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023, το Κέντρο Έρευνας και Μελέτης Βοιωτίας Διαχρονικά έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα υπό τον ισόβιο Πρόεδρό του, Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδας κ.Ιερώνυμο Β’ και τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος, Γεώργιο. Οι επίσημοι προσκεκλημένοι εκπρόσωποι του Στρατού, των Σωμάτων Ασφαλείας, ο Περιφερειάρχης κ.Φάνης Σπανός , η Αντιπεριφερειάρχης κα Φανή Παπαθωμά, το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του Κέντρου Έρευνας Μελέτης Βοιωτίας Διαχρονικά, ο Βουλευτής κ. Γεώργιος Μουλκιώτης, η Βουλευτής κ. Γιώτα Πούλου, ο Βουλευτής κ. Ανδρέας Κουτσούμπας και ο Δήμαρχος Θήβας κ. Γιώργος Αναστασίου, μαζί με το πλήθος κόσμου που παρευρέθηκαν από διάφορα μέρη του Νομού μας, παρακολούθησαν τις ομιλίες σχετικά με τον σκοπό, το όραμα και τις επικείμενες δραστηριότητες του Κέντρου.

Στη συνέχεια ακολούθησε η βράβευση των εργασιών μαθητριών και μαθητών από τη Θήβα, τη Λιβαδειά, τη Δαύλεια, τον Ορχομενό, την Αράχωβα, το Δίστομο , το Ακραίφνιο και την Ασωπία με θέμα : “Η σημασία της Επανάστασης του 1821 και η συμβολή της Βοιωτίας σε αυτήν”.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Γιώργος Αναστασίου κατά τον λόγο που απηύθυνε απέναντι στο κοινό της Θήβας και της Βοιωτίας συνολικά ανέφερε μεταξύ άλλων πως “το ηθικό χρέος όλων μας είναι η ανάδειξη αυτού του σπουδαίου ιστορικά και πολιτισμικά τόπου και η κινητοποίησή μας σε δημιουργική πρόοδο μπολιάζοντας κάθε πολύτιμο στοιχείο του παρελθόντος στη διαμόρφωση των προϋποθέσεων εκείνων που θα πλαισιώσουν το μέλλον μας”.

Ο Δήμαρχος επίσης δήλωσε τη βεβαιότητά του πως οι σκοποί και το έργο για το οποίο οργανώθηκε το Κέντρο Έρευνας και Μελέτης Βοιωτίας Διαχρονικά θα συνεχιστεί επιτυχώς και ανεμπόδιστα από εδώ και στο εξής.

Σχόλια