ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ:Ευχίδειος Άθλος 2023 – Μυθική Πορεία στο Κέντρο της Γης

5-5-2023






Ιστορικοί διεθνείς αγώνες υπεραπόστασης , που θα λάβουν χώρα στις 6-7 Μαΐου 2023.
Οι αγώνες θα τελεστούν υπό την αιγίδα την Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, την αιγίδα αρωγή και συνεργασία των Δήμων Θηβαίων, Λιβαδειάς, Διστόμου-Αράχοβας-Αντίκυρας και Δελφών, την Αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), την Αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (ΓΓΑ), άλλων φορέων, καθώς και με την συμμετοχή και συνεργασία φίλων συλλόγων σωματείων και φορέων. Ένας ΕΥΧΙΔΕΙΟΣ ΑΘΛΟΣ, όπως πάντα μοναδικός, σας περιμένει φέτος, με δύο ιστορικούς πανέμορφους αγώνες υπεραπόστασης, τον κλασσικό πλέον Ευχίδειο άθλο Πλαταιές-Δελφοί 107,5 χλμ, και τον δρόμο 9 Μουσών, που αυτή την φορά θα είναι αφιερωμένος στην Μούσα Ευτέρπη, Αρβανίτσα-Δελφοί 59 χλμ.
Η εκκίνηση του 23ου Ευχίδειου Άθλου Πλαταιές – Δελφοί 107,5 χλμ., θα λάβει χώρα το Σάββατο 6 Μαΐου και ώρα 19.00 στις Πλαταιές.

Η μεταφορά της Δελφικής φλόγας στις Πλαταιές πριν 2500 χρόνια, από τον οπλίτη ημεροδρόμο Ευχίδα, αποτελεί σημείο αναφοράς και εκκίνησης 30 χρόνια τώρα, από την πρώτη λαμπαδηδρομία, και 23 χρόνια από τον 1ο Ευχίδειο άθλο, για χιλιάδες δρομείς που έτρεξαν αυτή την ιστορική διαδρομή.
Η ιστορική μάχη των Πλαταιών και ο άθλος του ημεροδρόμου Ευχίδα, που έτρεξε από τις Πλαταιές στους Δελφούς και επέστρεψε μεταφέροντας το ιερό φως των Δελφών για κάθαρση και νέα αρχή αμέσως μετά τη μάχη, αποτελούν από μόνα τους το κίνητρο, για να θέλει κάθε αθλητής να τρέξει αυτήν την ιστορική διαδρομή.

Το δέος και η συγκίνηση των αθλητών όταν αντικρίζουν από ψηλά το κέντρο της γης, είναι μεγάλο και ακόμη μεγαλύτερη η χαρά, όταν στον τερματισμό, τους περιμένει ένα δάφνινο στεφάνι αλλά και το μοναδικό σύμβολο- έπαθλο του αγώνα η δάδα του Ευχίδα.

Πηγή:/thiva.gr/%ce%b5%cf%85%cf%87%ce%af%ce%b4%ce%b5%ce%b9%ce%bf%cf%82-%ce%ac%ce%b8%ce%bb%ce%bf%cf%82-2023-%ce%bc%cf%85%ce%b8%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%cf%80%ce%bf%cf%81%ce%b5%ce%af%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%ba%ce%ad/

Σχόλια