ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ:Πρόγραμμα ERASMUS+ στη Θήβα με τίτλο: “Closer” – ξενάγηση νέων στη Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων (Μ.Ε.Α.)

3-5-2023










Η εταιρεία πολιτιστικής ανάπτυξης ΕΠ7Α Π υλοποίησε στη Θήβα την Ανταλλαγή Νέων (Youth Exchange) με τίτλο ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ (“CLOSER”) στο πλαίσιο του κοινοτικού προγράμματος ERASMUS+. Σαράντα (40) νέοι με τους συνοδούς τους από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, την Ιταλία και την Πολωνία, διαχειρίστηκαν θεματικά τις κύριες προκλήσεις για την ενωμένη Ευρώπη προκειμένου να καταστεί πιο πράσινη, πιο συμπεριληπτική και πιο ψηφιακή και να διασφαλίσει την ανθεκτικότητα της, την ενότητα και την οικονομική της ευρωστία στο μέλλον.

Οι συμμετέχοντες σε εργαστήρια μάθησης, βιωματικά και διαδραστικά συζήτησαν σε ομάδες, αντάλλαξαν τις ιδέες τους, και παρουσίασαν τις δικές τους αναλύσεις στους ομοτίμους τους.

Κατά την επίσκεψή τους στην υπερσύγχρονη Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟ.Δ.Σ.Α. ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Α.Ε.) τους υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Δήμου Θηβαίων κος Γ. Αναστασίου όπου τους παρέθεσε συνοπτικά το σκοπό και το σημαντικό έργο που θα επιτελέσει η νέα αυτή Μονάδα στην ευρύτερη περιοχή. Επιπλέον τις ημέρες του προγράμματος επισκέφθηκαν το δάσος του Μοσχοποδίου, το Βιοκλιματικό Πάρκο Χρυσορρόα, το Eco-Κτήμα στα Σκούρτα, το Αρχαιολογικό Μουσείο της Θήβας καθώς επίσης το Μουσείο και τον Αρχαιολογικό χώρο των Δελφών.

Σχόλια