Κακοκαιρία: Δραματικές ώρες για χιλιάδες κατοίκους - Απομακρύνονται με βάρκες και ελικόπτερα

7-9-2023










Συγκλονιστικές εικόνες από την επιχείρηση εκκένωσης που έστησαν κάτοικοι σε χωριό του Θεσσαλικού κάμπου, επιστρατεύοντας βάρκες για τον απεγκλωβισμό τους.

Στο έλεος της κακοκαιρίας Daniel βρίσκονται χιλιάδες κάτοικοι -κυρίως στον Θεσσαλικό κάμπο- όπου σημειώνονται και σήμερα ακραία καιρικά φαινόμενα με τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες να έχουν προκαλέσει καταστροφικές πλημμύρες, "πνίγοντας" κυριολεκτικά ολόκληρα χωριά.

Τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα προβλήματα εντοπίζονται μεταξύ Τρικάλων και Καρδίτσας, ιδίως στον Παλαμά, όπου κατοικίες σε πολλά χωριά είναι κάτω από το νερό και χιλιάδες κάτοικοι βρίσκονται εγκλωβισμένοι, αφού έχουν ανέβει στις στέγες των σπιτιών τους για να σωθούν.

"Πού είναι ο στρατός;", φωνάζουν με αγανάκτηση κάτοικοι των περιοχών, καταγγέλλοντας πως δεν έχουν καμία βοήθεια και ενημέρωση, αφού πολλοί δεν έχουν νερό και τρόφιμα.

Την ίδια στιγμή επιστρατεύουν όποιο (πλωτό) μέσο διαθέτουν για να διασωθούν, με τις εικόνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας να αποτυπώνουν το μέγεθος της καταστροφής και να δείχνουν τους κατοίκους να χρησιμοποιούν μια μικρή βάρκα κατά την επιχείρηση εκκένωσης από το χωριό Φαρκαδόνα.
Νωρίτερα, Super Puma της Πυροσβεστικής διέσωσε από στέγη σπιτιού έναν πατέρα και το μικρό παιδί του, ενώ οι κάτοικοι που διασώθηκαν με ελικόπτερο από την Αγία Τριάδα αποβιβάστηκαν στο στάδιο της Καρδίτσας.

Σχόλια