Ρωσία: «Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν πυρηνικές δοκιμές. Θα κάνουμε κι εμείς το ίδιο»

10-10-2023









Ρωσία: «Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν πυρηνικές δοκιμές. Θα κάνουμε κι εμείς το ίδιο»
Το ρωσικό ΥΠΕΞ σχεδιάζει νομοσχέδιο για την ανάκληση της επικύρωσης της συνθήκης για την απαγόρευση των πυρηνικών δοκιμών

Ρωσία έχει ενδείξεις πως οι Ηνωμένες Πολιτείες ετοιμάζονται για πυρηνικές δοκιμές στην πολιτεία της Νεβάδα, δήλωσε σήμερα ο ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax. Ο Ριαμπκόφ φέρεται να είχε δηλώσει νωρίτερα σήμερα, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, πως η Ρωσία θα επαναλάβει τις πυρηνικές δοκιμές όταν κάνουν το ίδιο και οι Ηνωμένες Πολιτείες, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο TASS, ο Ριαμπκόφ δήλωσε πως το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σχεδιάζει νομοσχέδιο για την ανάκληση της επικύρωσης της συνθήκης-ορόσημο για την απαγόρευση των πυρηνικών δοκιμών.

Χθες, Δευτέρα, δόθηκε στους ρώσους βουλευτές προθεσμία 10 ημερών για να μελετήσουν ποιός μπορεί να είναι ο καλύτερος τρόπος για να ανακαλέσουν την επικύρωση της Μόσχας από τον Οργανισμό της Συνθήκης για την Πλήρη Απαγόρευση των Πυρηνικών Δοκιμών (CTBTO), αφού ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ανέφερε το ενδεχόμενο να επαναληφθούν αυτές οι δοκιμές.

Σχόλια