ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ:Με επιτυχία διεξήχθη η Ημερίδα Ενημέρωσης και Δικτύωσης με θέμα : «Ενδοοικογενειακή Βία-Η Διαχείριση του φαινομένου από τους αρμόδιους φορείς».

28-11-2023










Ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών (25/11) ο Δήμος Θηβαίων και το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Θηβαίων οργάνωσαν Ημερίδα Ενημέρωσης και δικτύωσης σχετικά με το φλέγον κοινωνικό ζήτημα της ενδοοικογενειακής βίας, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου της Δρακείου Βιβλιοθήκης, την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023.
Παρουσία Δημάρχου Θηβαίων κ. Γ.Αναστασίου και Αντιδημάρχου Κοινωνικής Προστασίας κ. Α. Καμούτση αλλά και ενός ενεργού ακροατηρίου ξεκίνησαν οι σχετικές ομιλίες.

Αναφορικά με την λειτουργία του Συμβουλευτικού Κέντρου Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Θηβαίων για περισσότερα από 10 χρόνια, μίλησε η κ. Χαρούλα Κυριακάκη – Κοινωνιολόγος και Σύμβουλος Υποδοχής του Συμβουλευτικού Κέντρου, για το θέμα της έμφυλης βίας και των Δομών του Δικτύου της Γ.Γ.Ι.Α.Δ. μίλησε ο κ. Παναγιώτης Χαλδαίος – Κοινωνικός Επιστήμονας και Κοινωνικός Επόπτης ΚΕΘΙ.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε η Δρ. Ελισάβετ Πρέζα, από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρισιακού Προγράμματος Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας αναφορικά με τις Δομές καταπολέμησης της Βίας Κατά των Γυναικών στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος την Περίοδο 2021-2027. Σχετικά με τη διαχείριση της ενδοοικογενειακής βίας από τον Δικηγορικό Σύλλογο τοποθετήθηκε η Δικηγόρος και Γραμματέας του Δικηγορικού Συλλόγου, κ.Γεωργία Κατσάρα ενώ για την διαχείριση των αναγκών των θυμάτων έμφυλης βίας από τις Υπηρεσίες Υγείας μίλησε η κ.Ειρήνη Μπαρώνη – Κοινωνική Λειτουργός – Ψυχοθεραπεύτρια, Προισταμένη Τμήματος Κοινωνικής Υπηρεσίας Γενικού Νοσοκομείου Λιβαδειάς της 5ης ΥΠΕ. Ο Προιστάμενος Τμήματος Ενδοικογενειακής Βίας Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας – Υπαστυνόμος Β’ κ. Δημήτριος Λιάπης μας ενημέρωσε για την διαχείριση της ενδοοικογενειακής βίας από την Αστυνομία και τέλος η Αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών Θήβας κ. Δήμητρα Παπαδοπούλου αναφέρθηκε με παραδείγματα αντιμετώπισης της ενδοοικογειακής βίας από την Εισαγγελία συγκινώντας και ενθαρρύνοντας το κοινό που αποτελούνταν κυρίως από γυναίκες.

Στο τέλος υπήρξε η σχετική διάδραση με το ακροατήριο όπου διεξήχθησαν συμπεράσματα , σημειώθηκαν παρεμβάσεις και συζητήθηκαν ζητήματα σχετικά των αναφερθέντων θεμάτων.
Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ.Γιώργος Αναστασίου σημείωσε ότι η ενδοοικογενεική βία αποτελεί βαθειά πολιτικό ζήτημα και ως τέτοιο καλούμαστε να το αντιμετωπίσουμε με άξονες την ενημέρωση , την πρόληψη και τη συστηματική αντιμετώπισή του.

Σχόλια