ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ: Συνάντηση Δημάρχου με το Τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής Ενότητας Ελλοπίας για την εγκατάσταση σταθμών ηλεκτρικής ενέργειας

19-1-2024







Τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου συναντήθηκαν στην αίθουσα συσκέψεων του γραφείου Δημάρχου, ο Δήμαρχος, ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Θίσβης και το Τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Ελλοπίας, που προέκυψε μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023 και ενόψει της εγκατάστασης στη θέση «ΡΑΘΑΡΙΑ» Ελλοπίας του έργου έξι σταθμών Ηλεκτρικής Ενέργειας καθώς και Γραμμής Μεταφοράς.

Είναι εύλογη η ανησυχία των κατοίκων για την εγκατάσταση αυτή και φυσικά μια προσπάθεια ενημέρωσης από όπου και αν προέρχεται και είναι προς όφελος των δημοτών είναι ευπρόσδεκτη , αν δεν γίνεται για λόγους αντιπολιτευτικούς και μόνο.

Η Δημοτική Αρχή με τον Δήμαρχο, τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών και αρμόδιο της ΔΕ Θίσβης και τον Πρόεδρο της Κοινότητας έχουν επιδοθεί σε μία τιτάνια προσπάθεια επικοινωνίας με την επιστημονική κοινότητα έτσι ώστε να υπάρξει πλήρης ενημέρωση σχετικά με την επένδυση και τους κινδύνους που πιθανόν ελλοχεύουν από την εγκατάστασή της στην περιοχή και φυσικά στο περιβάλλον και στους κατοίκους θα και κληθεί προς ενημέρωση όλων.

Άλλωστε το γεγονός της πρόσφατης ομόφωνης αρνητικής γνωμοδότησης από το Τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Ελλοπίας όχι μόνο είναι απολύτως αποδεκτό, αλλά μάλιστα η απόφαση ελήφθη με την συνεργασία και την συναίνεση και του προηγούμενου τοπικού Συμβουλίου και την παρότρυνση της Δημοτικής Αρχής, η οποία σέβεται την βούληση της τοπικής κοινωνίας και έχει την ευαισθησία και την εγρήγορση να διορθώνει τα όποια λάθη, υπερασπιζόμενη τα συμφέροντα των δημοτών, όπως έχει κάνει έως σήμερα.

Η ανάπτυξη είναι ευπρόσδεκτη στον τόπο μας, όταν δεν δημιουργείται πρόβλημα, όταν είναι σύννομη και τηρούνται η νομοθεσία και οι κανόνες προστασίας του περιβάλλοντος και της Δημόσιας Υγείας. Συνεχίζουμε με το ίδιο πνεύμα συνεργασίας και αμοιβαιότητας για το καλό του τόπου μας.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Τ.Σ. ΕΛΛΟΠΙΑΣ

Σχόλια