Μουλκιώτης: Βαθαίνουν τα αδιέξοδα των αγροτών της Βοιωτίας λόγω μειωμένης πληρωμής της Βασικής Ενίσχυσης

13-2-2024


Ο βουλευτής Βοιωτίας ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Μουλκιώτης προέβη σε κοινοβουλευτική παρέμβαση – ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με την οποία ζητά απαντήσεις στις μεγάλες αντιδράσεις που έχουν προκαλέσει και στους αγρότες του Ν. Βοιωτίας, οι πρωτόγνωρες περικοπές και τα πολλά λάθη που συνοδεύσαν την εξόφληση της Βασικής Ενίσχυσης του 2023.

Ο Γιώργος Μουλκιώτης τόνισε ότι, παρά τις τυμπανοκρουσίες της ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, οι αγρότες ήρθαν αντιμέτωποι με τη δραματικά μειωμένη Βασική Ενίσχυση, με την αργοπορημένη και μερική πληρωμή των Αγροπεριβαλλοντικών και με τις παραλείψεις και τα λάθη που ταλαιπωρούν στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ, τους απογοητευμένους παραγωγούς.

Ο βουλευτής, δεδομένου ότι οι φετινές πληρωμές των αγροτών είναι εμφανώς μικρότερες από εκείνες προηγούμενων ετών, ζητά από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να δώσει σαφείς απαντήσεις:

για το ποια είναι η τελική διαμορφωμένη αξία των δικαιωμάτων στην Π.Ε Βοιωτίας για τον πρώτο χρόνο εφαρμογής του Στρατηγικού Σχεδίου της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής,

για το ύψος των αντιστοίχων πληρωμών αναφορικά με την Π.Ε. Βοιωτίας τα τελευταία τέσσερα χρόνια,

για το πότε προβλέπεται να εξοφληθούν τα αγροτεμάχια που εξαιρέθηκαν της πληρωμής, λόγω ελέγχων από δορυφόρους.

Σχόλια