ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΣ: Συντονιστική Επιτροπή Φορέων ενάντια στο κλείσιμο του Πρωτοδικείου Θήβας

19-2-2024









Η Συντονιστική Επιτροπή συνεδρίασε την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου, μετά τη συνάντηση με τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης Ι. Μπούγα, για να αποτιμήσει τη συνάντηση και να αποφασίσει για τη συνέχεια των δράσεων.


Κατά κοινή ομολογία, ο Υφυπουργός εκπροσωπώντας την κυβέρνηση δεν έκανε δεκτό το αίτημα των φορεών της Θήβας, εμμένοντας στη λογική ότι στη Βοιωτία θα παραμείνει ένα Μητροπολιτικό Πρωτοδικείο. Ενώ ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός θα λάβει την Απόφαση για το ποιο από τα δύο Πρωτοδικεία θα μετατραπεί σε Περιφερειακό, δηλαδή θα υποβαθμιστεί.
Κατόπιν τούτων, καθίσταται αναγκαία η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων όλων των φορεών και κατοίκων της περιοχής τις επόμενες ημέρες.


Αποφασίστηκε συγκεκριμένα:


Η πραγματοποίηση συγκέντρωσης και συμβολικού αποκλεισμού της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών – Θήβας στο ύψος του στρατοπέδου Θήβας τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024, στις 12:30.
Η μαζική συμμετοχή των φορέων στη συγκέντρωση που διοργανώνει το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Θήβας την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024, στις 11:00 π.μ.


ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΕ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ – ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ
ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΙΤΗΜΑ ΜΑΣ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΘΗΒΑΣ!



Πηγή:thiva.gr/%cf%83%cf%85%ce%bd%cf%84%ce%bf%ce%bd%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%ae-%cf%86%ce%bf%cf%81%ce%ad%cf%89%ce%bd-%ce%b5%ce%bd%ce%ac%ce%bd%cf%84%ce%b9/

Σχόλια