ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ:6 & 8 Μαρτίου : δύο δράσεις αφιερωμένες στην Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα της Γυναίκας από το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Θηβαίων

4-3-2024















Το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Θηβαίων με αφορμή την 8η Μαρτίου -Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα της Γυναίκας διοργανώνει και σας προσκαλεί στις εξής δράσεις:
1.Σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών μικρού μήκους Δράμας, φιλοξενεί και θα προβάλλει 4 βραβευμένες ταινίες, με θέμα τα σύγχρονα ζητήματα και προβλήματα που απασχολούν τις γυναίκες (βιοπορισμός, μοναξιά, γυναικοκτονία ,γ’ ηλικία).
 
Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024 ώρα 7:00 μ.μ. – Αίθουσα Αρμονία -Συνεδριακό Κέντρο Θήβας
Ελεύθερη Είσοδος

2.Σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας (ΕΦΑ), πρόκειται να πραγματοποιηθεί περιήγηση με θέμα: «Ιστορίες Των Γυναικών της Βοιωτίας».
Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024 Ώρα 11:30 π.μ.- Αρχαιολογικό Μουσείο Θήβας
Ελεύθερη Είσοδος

(Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο email: symvouleutiko@thiva.gr ή
στο τηλ:2262089576 – Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)

Βοιωτία. Η γη των Εννέα Μουσών, της Αντιγόνης, της Κόριννας και της Αριστόκλειας. Μυθολογικά και ιστορικά πρόσωπα που παραμένουν έως τις μέρες μας πρότυπα και πηγή έμπνευσης. Η ιστορία των γυναικών κάθε άλλο με ροδοπέταλα είναι στρωμένη. Ωστόσο, τόσο η θέση τους μέσα στο κοινωνικό σύνολο όσο και τα δικαιώματά τους κατά τη διάρκεια των αιώνων, τροποποιούνται, μεταλλάσσονται ή εξελίσσονται. Επώνυμες ή ανώνυμες, θεότητες, ιέρειες ή νύμφες, μητέρες ή αγωνίστριες, αγρότισσες ή καλλιτέχνες, μας προσφέρουν απλόχερα τις γνώσεις τους. Μαζί τους θα αναζητήσουμε τις ιστορίες τους. Μία θεματική περιήγηση μέσα από επιλεγμένα αρχαιολογικά και ιστορικά τεκμήρια του Αρχαιολογικού Μουσείου Θηβών, από τις απαρχές του χρόνου έως τη σύγχρονη εποχή.
Δράσεις ΣΚΓ 8 Μαρτίου

Σχόλια