Στα Τρίκαλα η Ζωή Κωνσταντοπούλου την Παρασκευή 17 Ιουνίου σε εκδήλωση για τον Άρη Βελουχιώτη

5-6-2016


Εκδήλωση στο πλαίσιο τιμής και μνήμης των αγώνων του Άρη Βελουχιώτη, διοργανώνει η Επιτροπή Τρικαλινών «για την απόδοση τιμής στον Άρη Βελουχιώτη» την Παρασκευή 17 Ιουνίου στις 9 το βράδυ στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.

Κεντρική ομιλήτρια θα είναι η πρώην Πρόεδρος της Βουλής και ιδρυτής του κόμματος «Πλεύση Ελευθερίας» που θα αναφερθεί στο δημόσιο χρέος της χώρας με θέμα «Η διεκδίκηση των Γερμανικών επανορθώσεων και της επιστροφής του αναγκαστικού κατοχικού δανείου και η πάλη για την διαγραφή του δημόσιου χρέους ».

Στο σχετικό κάλεσμα των διοργανωτών, αναφέρονται τα εξής:

«Τιμούμε τον πρωτοκαπετάνιο του ΕΛΑΣ Άρη Βελουχιώτη συνεχίζοντας τον αγώνα του μέχρι να γίνει ο λαός νοικοκύρης στον τόπο του.

Η Επιτροπή Τρικαλινών για την απόδοση τιμής στον Άρη Βελουχιώτη, με αφορμή την συμπλήρωση 71 ετών από το θάνατο του, διοργανώνει εκδήλωση τιμής και μνήμης όπως και πέρυσι, στο σημείο όπου κρεμάστηκε το κεφάλι του μαζί με αυτό του Τζαβέλα, τον Ιούνη του 1945, στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου.

Θυμίζουμε στον Τρικαλινό λαό ότι, με πρωτοβουλία της επιτροπής μας συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες υπογραφές από συναγωνιστές του Άρη, από αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, απογόνους τους και δημότες, με τις οποίες υποστηρίξαμε και εκφράσαμε το αίτημα εκατοντάδων Τρικαλινών και το οποίο απευθύναμε προς το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τρικκαίων, για να αποφασίσει και να αναλάβει ο Δήμος την ύψωση μαρμάρινης πλάκας στο σημείο όπου κρεμάστηκε το κεφάλι του Άρη και να δοθεί το όνομά του σε κεντρικό δρόμο της πόλης.

Η δημοτική αρχή και η πλειοψηφία που διαθέτει στο Δημοτικό Συμβούλιο, για πολιτικούς λόγους και σκοπιμότητες, επιδεικνύοντας ανιστόρητη συμπεριφορά και μικροψυχία απέρριψε το αίτημα.
Όμως σε μια περίοδο στην οποία η αντίσταση αποτελεί καθήκον όλων μας, ενάντια στην επέλαση και την λαίλαπα των μνημονίων τα οποία οδήγησαν και εξακολουθούν να οδηγούν εκατοντάδες χιλιάδες λαού στην εξαθλίωση, η Επιτροπή μας αποφάσισε την πραγματοποίηση και φέτος ανοιχτής εκδήλωσης όχι απλά μνήμης αλλά και ιστορικής συνέχειας και συνέπειας στους αγώνες για λευτεριά, δημοκρατία και πραγματική ανεξαρτησία .

Ο δρόμος που ακολούθησε και που χάραξε ο Άρης, ο δρόμος της αντίστασης στους κατακτητές αλλά και της απειθαρχίας στην συνθηκολόγηση και στην παράδοση της χώρας στους ξένους επικυρίαρχους και τους δοσίλογους της εποχής , με την επιμονή του στην πάλη για την κοινωνική απελευθέρωση, παραμένει πάντα επίκαιρος και φωτίζει το δρόμο χιλιάδων αγωνιστών και σήμερα.

Τον ίδιο δρόμο συνεχίζουμε να βαδίζουμε. Ενάντια στους τοκογλύφους της ΕΕ και του ΔΝΤ, στους ντόπιους κεφαλαιοκράτες και στις κυβερνήσεις τους. Για την κατάργηση των μνημονίων, την διαγραφή του δημόσιου χρέους, την έξοδο από την ευρωζώνη της εκμετάλλευσης και την σύγκρουση και ρήξη με την νεοφιλελεύθερη και αντιλαϊκή Ε.Ε. Για να σταματήσει το ξεπούλημα της χώρας. Για την ικανοποίηση των αιτημάτων του εργατικού και λαϊκού κινήματος.

Ιστορικό χρέος στις δύσκολες στιγμές να αφουγκραζόμαστε την Ιστορία. Η ιστορία ποτέ δεν κατέγραψε στις σελίδες της όσους συνθηκολόγησαν παραδίδοντας τη χώρα και το λαό ως λάφυρο σε επικυρίαρχους. Η ιστορία καταγράφει αυτούς που σε δύσκολες στιγμές για το λαό επιλέγουν το δρόμο της συνέπειας και της αντίστασης με οποιοδήποτε κόστος, που δεν λυγίζουν, που δεν λιποψυχούν και που δεν ανταλλάσουν αξίες όπως Δημοκρατία, η ελευθερία και η λαϊκή κυριαρχία στη ζυγαριά ενός απεχθούς χρέους.

Αναγνωρίζουμε μόνο ένα χρέος μας. Το χρέος του ανυποχώρητου και ασυμβιβάστου αγώνα».


Πηγή:www.trikalanews.gr/ta_nea_tis_polis/sta_trikala_i_zoi_konstantopoulou_logo_a_ari_belouxioti.html#.V1Qs1wTafsU.facebook
0